HomeHL-9Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Μείωση 78% στις αφίξεις τουριστών για το 8μηνο

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Μείωση 78% στις αφίξεις τουριστών για το 8μηνο

Καταγράφηκαν 543.000 αφίξεις από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη μείωση καταγράφηκε φέτος στις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που περιλαμβάνονται στη μελέτη του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Δυτικής Κρήτης το πρώτο 8μηνο του 2020 σημειώθηκε μία τεράστια μείωση της τάξεως του 78% στον τομέα των αφίξεων αλλοδαπών τουριστών.

Μάλιστα, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο είχαν καταγραφεί μόλις 543.000 αφίξεις στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Η μείωση αυτή, όπως αναφέρεται στη μελέτη, οφείλεται κυρίως στους Γερμανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Ρώσους, οι οποίοι συνεχίζουν και φέτος να αποτελούν το 60% επί των συνολικών αφίξεων, σημειώνοντας ισόποσο ποσοστό μείωσης με το μέσο όρο όλων των εθνικοτήτων. Η διαφορά όμως φέτος είναι ότι οι Ρώσοι παρουσίασαν μηδαμινές αφίξεις, ενώ οι Γερμανοί, οι οποίοι σημείωσαν τη μικρότερη μείωση με 69%, αύξησαν το ποσοστό τους επί των συνολικών αφίξεων παραμένοντας στην πρώτη θέση με ποσοστό ίσο με 35% και ακολουθούν Βρετανοί και Γάλλοι με ποσοστά 13% και 12%, αντίστοιχα.

Σχετικά με τις υπόλοιπες εθνότητες, σημαντικό στοιχείο είναι οι επίσης μηδαμινές αφίξεις Ισραηλινών τουριστών, οι οποίοι την περυσινή περίοδο καταλάμβαναν την έκτη θέση επί των συνολικών αφίξεων. Γεγονός εξίσου ανησυχητικό αν αναλογιστούμε ότι τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Ρώσοι τουρίστες είναι υψηλού εισοδηματικού προφίλ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Πολωνοί είναι αυτοί που καταγράφουν την μικρότερη μείωση με 57%, σκαρφαλώνοντας για πρώτη φορά στην τέταρτη θέση επί των συνολικών αφίξεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση