HomeHL-9Χανιά: Δημοτικός υπάλληλος και ένα βρέφος ανάμεσα στα 4 κρούσματα

Χανιά: Δημοτικός υπάλληλος και ένα βρέφος ανάμεσα στα 4 κρούσματα

Σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του- Κλειστή η Υπηρεσία στην οποία εργάζεται- Όλοι σε κατ' οίκον περιορισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας υπάλληλος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας – ΔΟΚΟΙΠΠ, βρέθηκε θετικός στον ιό COVID-19.

Πρόκειται για ένα 35χρονο άνδρα ο οποίος βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι του ενώ ο Οργανισμός στον οποίο εργάζεται θα παραμείνει κλειστός τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη, οπότε και θα γίνουν τεστ στο προσωπικό. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του.

Ο 35χρονος συγκαταλέγεται στα 4 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ στα Χανιά.

Η ανακοίνωση του Δήμου Χανίων:

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει ότι, υπάλληλος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας – ΔΟΚΟΙΠΠ, βρέθηκε θετικός στον ιό COVID-19.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του. Για το λόγο αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι του ΔΟΚΟΙΠ θα υποβληθούν σε διαγνωστικούς ελέγχους από την Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των κρουσμάτων COVID-19, θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο του χώρου που στεγάζονται οι Υπηρεσίες του ΔΟΚΟΙΠΠ, όσο και των υπόλοιπων χώρων του κτιρίου του Δημαρχείου.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών ελέγχων στους εργαζομένους του ΔΟΚΟΙΠΠ, από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού για υπηρεσίες του ΔΟΚΟΙΠΠ”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιπτώσεις των τέσσερων συνολικά κρούσματων που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ στα Χανιά , δεν σχετίζονται, γεγονός που προβληματίζει παρά τα έκτακτα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.

Ειδικότερα, πρόκειται για βρέφος 16 μηνών, μια γυναίκα 50 ετών και δύο άνδρες, τον 35 χρονο δημοτικό υπάλληλο και έναν 75 χρονο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανιών Γιώργο Μπέα, ο οποίος μίλησε στο cretapost, κανένας δε νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, ενώ όλοι είναι από τα Χανιά.

Όλοι βρίσκονται στα σπίτια τους και τόσο οι ίδιοι όσο και το οικογενειακό τους περιβάλλον έχουν πάρει τις κατάλληλες οδηγίες, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τις περιπτώσεις αυτές.

Η κατάσταση της υγείας τους μέχρι στιγμής δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση