HomeHL-9Χαρδαλιάς: Αύξηση των διασωληνώσεων- Καμπανάκι για τις αντοχές του ΕΣΥ

Χαρδαλιάς: Αύξηση των διασωληνώσεων- Καμπανάκι για τις αντοχές του ΕΣΥ

Σε ό,τι αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αποτελούν το 4%-11% των συνολικών μολύνσεων και στο πλαίσιο αυτό αυστηροποιούνται τα μέτρα για τις πτήσεις εξωτερικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, ελαφρά μείωση των θανάτων, αλλά αυξητική τάση των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση  παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (24-30/9), σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως ανέφερε, ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων περιορίστηκε στα 314 από 324 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, εκ των οποίων το 50%-60% εντοπίζονται στην Αττική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει εκτεταμένη διασπορά σε νεαρότερες ηλικίες με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στα 39 έτη. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι είτε ασυμπτωματικοί είτε εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Ωστόσο, ανοδική τάση ακολουθεί ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση πιέζοντας το σύστημα υγείας.

Σε ό,τι αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι αποτελούν το 4%-11% των συνολικών μολύνσεων και στο πλαίσιο αυτό αυστηροποιούνται τα μέτρα για τις πτήσεις εξωτερικού. Έτσι, από αύριο οι ταξιδιώτες από την Πολωνία θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα, ενώ στην υποχρέωση αυτή εντάσσονται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου και οι ταξιδιώτες από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα κ.ά.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός «βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού» και σχολιάζοντας τα σενάρια για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων σημείωσε ότι  «ακούω συνεχώς το ερώτημα αν θα πάρουμε νέα μέτρα, αλλά το σημαντικό είναι να τηρήσουμε τα ήδη επιβληθέντα. Η τήρηση των μέτρων δεν είναι καταναγκασμός. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να προφυλασσόμαστε. Άλλος τρόπος αντιμετώπισης δεν υπάρχει κι έρχεται χειμώνας που τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα», ενώ για μια ακόμη φορά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, στο οποίο έχουν καταγραφεί 47 κρούσματα, εκ των οποίων τα 42 αφορούν σε φιλοξενούμενους και τα 5 σε εργαζομένους.
skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση