HomeHL-WorldΝαγκόρνο Καραμπάχ: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο τραυματίες δημοσιογράφοι

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο τραυματίες δημοσιογράφοι

Tης Le Monde

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως αεροπλάνο είναι έτοιμο να μεταφέρει τους δύο τραυματίες δημοσιογράφους στην Γαλλία

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Monde, οι οποίοι τραυματίστηκαν νωρίτερα από πυρά πυροβολικού στην πόλη Μαρτουνί της Αρμενίας, χειρουργήθηκαν από ντόπιους γιατρούς. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι δύο δημοσιογράφοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και πρόκειται να μεταφερθούν στο Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας.

Νωρίτερα, εισερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως αεροπλάνο είναι έτοιμο να μεταφέρει τους δύο τραυματίες δημοσιογράφους στην Γαλλία. «Αναφορικά με τον τραυματισμό Γάλλων και δημοσιογράφων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έχουμε ζητήσει κατάπαυση πυρός χωρίς προϋποθέσεις. Η κατάσταση είναι σοβαρή στην περιοχή και τη χώρα, χθες μίλησα με τον Πούτιν», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κατηγόρησε εμμέσως την Τουρκία ότι στέλνει τζιχαντιστές στην περιοχή. Ο ίδιος ενημέρωσε για το κοινό ανακοινωθέν Τραμπ-Πούτιν-Μακρόν. «Θα πρέπει να υπάρξει ειρηνική λύση», τόνισε.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση