HomeHL-9Σύνέληφθησαν οι διαρρήκτες με την «πλούσια» δράση- 23 κλοπές σε Ηράκλειο και Χανιά

Σύνέληφθησαν οι διαρρήκτες με την «πλούσια» δράση- 23 κλοπές σε Ηράκλειο και Χανιά

Πως έφτασε στα ίχνη τους η αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

23 υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε Ηράκλειο και Χανιά, εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο Αλβανοί 25 και 39 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι, όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από 06.07.2020 έως και 29.09.2020, είχαν….ξαφρίσει ουκ ολίγα σπίτια, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου ενώ είχαν προχωρήσει σε μία διάρρηξη στα Χανιά.

Οι δύο συλληφθέντες, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα, συνολικής χρηματικής αξίας η οποία ανέρχεται στις 14.000 ευρώ

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Πως πιάστηκαν στη «φάκα»

Το μοιραίο τους λάθος έγινε το βράδυ της Τρίτης,  στην προσπάθεια τους να εισβάλλουν σε κατοικία στην περιοχή του Σκαλανίου στο Ηράκλειο.

Για κακή τους τύχη όμως ήχησε ο συναγερμός με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, να δίνουν σημαντικά στοιχεία στην Αστυνομία, που κινήθηκε γρήγορα και μεθοδικά.

Πρώτα συνελήφθη ο ένας εκ των δύο σε κεντρικό κατάστημα του Ηρακλείου, το ίδιο κιόλας βράδυ της διάρρηξης στο Σκαλάνι, ενώ ακολούθησε, το πρωί της Πέμπτης η σύλληψη και του δεύτερου διαρρήκτη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους ίδιους, το σπίτι και το όχημα τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα τα οποία είχαν αφαιρέσει από σπίτι που είχαν διαρρήξει και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση