HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠώς μια φωτογραφία στο twitter μπορεί να ξεγελάσει για τον… συνωστισμό

Πώς μια φωτογραφία στο twitter μπορεί να ξεγελάσει για τον… συνωστισμό

Δύο φωτογραφίες από το ίδιο σημείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο twitter από ουρά έξω από κατάστημα. Στην πρώτη φωτογραφία, επικρατεί πανικός από ανθρώπους που περιμένουν σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλον, να μπουν να εξυπηρετηθούν. Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά τηρώντας μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.

Οι εντυπώσεις είναι ξεκάθαρες. Στο ένα μέρος γίνεται συνωστισμός –έκφραση της εποχής με μεγάλη απήχηση- και στο άλλο υπάρχει μεν κόσμος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επικρατεί πανικός, καθώς τηρούνται αποστάσεις -κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, επί το ορθότερο των ημερών.

Κι όμως, αν προσέξει κάποιος τις δύο φωτογραφίες, θα δει ακριβώς ότι πρωταγωνιστές είναι τα ίδια πρόσωπα. Ο ψηλός κύριος με το καρό τζάκετ, η ξανθιά κυρία με τα γυαλιά και πίσω της ακριβώς η μελαχρινή κοπέλα με τα γυαλιά ανεβασμένα στα μαλλιά της αναγνωρίζονται ξεκάθαρα και στις δύο λήψεις.
twit_op
Κι αν οι εικονιζόμενοι ουδόλως άλλαξαν θέση, αυτό που δημιουργεί τις διαφορετικές εντυπώσεις δεν είναι άλλο από τη γωνία λήψης της κάμερας. Γνωστό τρικ, παλιό, δοκιμασμένο, χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση ανάλογα με τις διαθέσεις και τις επιδιώξεις των φωτογράφων, για να δημιουργήσει εντυπώσεις απολύτως αντικειμενικές, λόγω ακριβώς της υποκειμενικότητας του φακού.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση