HomeHL-HealthΔιαγνωστική μέθοδο ταυτόχρονης ανίχνευσης κορωνοϊού και ιών γρίπης Α και Β

Διαγνωστική μέθοδο ταυτόχρονης ανίχνευσης κορωνοϊού και ιών γρίπης Α και Β

Στον Ομιλο Ιατρικού Αθηνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γρίπη ή κορωνοϊός; Αυτό είναι το ερώτημα που ταλανίζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, καθώς μπαίνει ο χειμώνας. Και πώς μπορεί να καταλάβει κανείς την διαφορά.

Πριν από 8 περίπου μήνες, όταν ο όρος «κορωνοϊός» μπήκε στην ζωή μας, πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως επρόκειτο για μια «νέα γρίπη» και πως πολύ σύντομα θα έκανε τον «κύκλο» της και θα εξαφανιζόταν. Τώρα, όμως, με πάνω από ένα εκατομμύριο θανάτους παγκοσμίως (με αυξητική τάση και τις περισσότερες χώρες να μαστίζονται από ένα δεύτερο κύμα), συνειδητοποιούμε πως ο κορωνοϊός απέχει τελικά πολύ από το ιό της γρίπης, ο οποίος και πάλι έχει δεκάδες χιλιάδες θανάτους σε όλο τον χρόνο ετησίως.

Αντιληφθήκαμε λοιπόν, όλοι – υπό τις οδηγίες των ειδικών – πως η καλύτερη προφύλαξη είναι η πρόληψη. Γι’ αυτό και ακολουθούμε όλοι μας αυστηρά μέτρα υγιεινής, τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας και χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Τι γίνεται όμως, τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει και υπάρχει μεγάλη περίπτωση εκτός από τον ιό της γρίπης να κολλήσουμε και κορωνοϊό; Πως θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά μοντέλα, τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η νέα πραγματικότητα, σε όλους εμάς? Το αποτέλεσμα αυτής της «σύγκρουσης» είναι άγνωστο, αφού έως τώρα, δεν έχουν υπάρξει παρόμοια φαινόμενα.

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει γρήγορη και ακριβής διαφοροδιάγνωση μεταξύ των δύο ιών, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και οι απαραίτητες θεραπείες.

Νέα διαγνωστική μοριακή μέθοδο για ταυτόχρονη ανίχνευση του κορωνοϊού και των ιών γρίπης Α και Β

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, αντιλαμβανόμενος την ανησυχία που μπορεί να έχει προκληθεί στον κόσμο σχετικά με τον κορωνοϊό και την γρίπη τύπου Α και Β και αναγνωρίζοντας τα νέα δεδομένα και θέλοντας να αναδείξει την σημαντικότητα της πρόληψης, προσφέρει σε ειδική προνομιακή τιμή, τη νέα, επικυρωμένη για διάγνωση μοριακή μέθοδο (CE/IVD) ταυτόχρονη ανίχνευσης του Νέου Κορωνοϊού και διαφοροδιάγνωσης των ιών γρίπης Α και Β. Συγκεκριμένα, το κόστος για εξέταση SARS-Cov-2 (COVID-19) + Influenza A + Influenza B ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Η συγκεκριμένη προσφορά αποτελεί τη συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το Διαγνωστικό Κέντρο Γενότυπος ScienceLabs ΑΙΕ, το πρώτο εργαστήριο στην Ελλάδα που έλαβε διαπίστευση από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης για τη μοριακή ανίχνευση του νέου Κορωνοϊού.

Αξιόπιστη και εγκεκριμένη μέθοδος – Πώς πραγματοποιείται

Η εξέταση που εφαρμόζεται είναι σχεδιασμένη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και είναι κλινικά επικυρωμένη και εγκεκριμένη για διαγνωστική χρήση (CE-IVD). Εμφανίζει εξαιρετικά μεγάλη ευαισθησία (έως 10 ιικά αντίγραφα ανά δείγμα) και ειδικότητα που αγγίζει το 100%. Εφαρμόζεται σε δείγματα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος και ακολουθεί την πλέον ενδεδειγμένη και διεθνώς εφαρμοζόμενη τεχνική της πραγματικού χρόνου αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (RT-PCR).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λήψη ενός (1) δείγματος αρκεί για την ανίχνευση του Νέου Κορωνοϊού και της διαφοροδιάγνωσης των ιών γρίπης Α και Β.

Οι παραπάνω διαγνωστικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλες τις κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από τις 29 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 15:00, στα παρακάτω τηλέφωνα:

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: τηλ. 210 6862643 – 644

Ιατρικό Ψυχικού: τηλ. 210 6974032

Ιατρικό Π. Φαλήρου: τηλ. 210 9892491

Ιατρικό Περιστερίου: τηλ. 210 5799199 – 112

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310 400462 (*)

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση