HomeHL-9Καταδικάστηκε με «μειωμένο καταλογισμό» η τοξικομανής που είχε σκοτώσει τον γείτονά της

Καταδικάστηκε με «μειωμένο καταλογισμό» η τοξικομανής που είχε σκοτώσει τον γείτονά της

«Έσπασαν» τα ισόβια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την τοξικομανή που τον Νοέμβριο του 2017 μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 35χρονο γείτονά της με αφορμή μία… παρεξήγηση.

Η 29χρονη, σήμερα, γυναίκα εμφανίστηκε στο δικαστήριο μετανιωμένη για τις πράξεις της ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

toksikomanhs-apologia-araxnh-750x375

Κατά την απολογία της ανέφερε πως βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και δεν θυμάται τίποτε. Μάλιστα, όπως κατέθεσε θυμάται μόνο πως ξύπνησε στα κρατητήρια μην γνωρίζοντας για ποιο λόγο ήταν εκεί και μόλις την ενημέρωσαν για όλα είχαν συμβεί σοκαρίστηκε.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και της επέβαλε 17 χρόνια ποινή κάθειρξης λόγω «μειωμένου καταλογισμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα είχαν συμβεί το βράδυ της Παρασκευής της 11ης Νοεμβρίου όταν ο Λόκα βγήκε από το σπίτι του για να κάνει παρατήρηση στη γειτόνισσα του, η οποία φώναζε, αναστατώνοντας ολόκληρη τη γειτονιά.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία είναι χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών βρισκόταν σε κρίση και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει όποιον έβρισκε μπροστά της.

toksikomanhs-apologia2

Ο 35χρονος την πλησίασε για να την επιπλήξει και να της πει να σταματήσει να κάνει φασαρία, όταν εκείνη, χωρίς δεύτερη σκέψη, άρπαξε ένα μαχαίρι και του κατάφερε θανάσιμο χτύπημα στο στήθος, στο ύψος της καρδιάς.

Άμεσα περίοικοι που άκουσαν τον καβγά, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Ασθενοφόρο μετέφερε τον Τόνι Λόκα στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη πολύ αργά. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο συνέλαβαν την 26χρονη.

Ο άτυχος 35χρονος της είπε να σταματήσει να φωνάζει και δέχθηκε το θανατηφόρο χτύπημα
Ο άτυχος 35χρονος της είπε να σταματήσει να φωνάζει και δέχθηκε το θανατηφόρο χτύπημα

Είχε εριστική και προκλητική συμπεριφορά

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, η τότε 26χρονη παρουσίαζε εριστική και προκλητική συμπεριφορά κατά καιρούς, ενώ το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στην περιοχή του Ξηροποτάμου είχε ενοικιαστεί από τη μητέρα της.

egklhma8

Είχε συλληφθεί μια μέρα πριν τη δολοφονία- Της είχαν δώσει άλλη μία ευκαιρία

Η νεαρή γυναίκα ήταν άτομο που είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις αρχές, καθώς πέρα από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ληστείας και μάλιστα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης, αλλά λόγω της βεβαρυμένης υγείας της, βρισκόταν εκτός φυλακής.

Ειδικότερα, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, η ίδια γυναίκα είχε συλληφθεί για ληστεία, καθώς με τον σύντροφό της είχαν ακινητοποιήσει άλλο άνδρα οδηγώντας τον στο ΑΤΜ για να βγάλει και να τους δώσει 500 ευρώ. Η 26χρονη πέρασε το βράδυ της Πέμπτης στο κρατητήριο και το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Εισαγγελέας και Ανακρίτρια βλέποντας, τότε, τη βεβαρυμμένη κατάστασή της (αλλά και το ιστορικό της καθώς είναι τοξικοεξαρτημένη και είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για ληστεία), αποφάσισαν να της δώσουν μια τελευταία ευκαιρία, διατάσσοντας όμως την εισαγωγή της σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, όρο που αν παραβίαζε θα κατέληγε στη φυλακή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση