HomeHL-9Μητσοτάκης και Πομπέο στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας:«Σπουδαία εμπειρία» είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Μητσοτάκης και Πομπέο στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας:«Σπουδαία εμπειρία» είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Στην Άπτερα τους υποδέχτηκε η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και μαζί με την Έφορο Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, τους ξενάγησαν στα μνημεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Mike Pompeo, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και Susan Pompeo, επισκέφθηκαν το απόγευμα τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας, στα νοτιοανατολικά του Κόλπου της Σούδας στην Κρήτη.

pompeo-aptera-1

pompeo-aptera-6

Στην Άπτερα τους υποδέχτηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και μαζί με την Έφορο Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, τους ξενάγησαν στα μνημεία.

pompeo-aptera-22

pompeo-aptera-3

Όπως σημείωσε η Υπουργός Πολιτισμού κατά τη ξενάγηση, η Άπτερα είναι από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις – κράτη της Κρήτης η οποία αποκαλύπτεται σταδιακά με τις ανασκαφές.

pompeo-aptera-11

pompeo-aptera-21

Στάθηκαν στη θυμέλη του αρχαίου θεάτρου

Στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας, οι κ. Μητσοτάκης και Pompeo, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, στάθηκαν στη θυμέλη, στο κέντρο της ορχήστρας του θεάτρου (το οποίο χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο) και είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική ακουστική του χιλιάδες χρόνια μετά την οικοδόμησή του.

pompeo-aptera-9

«Είναι εξαιρετικό, είναι μια σπουδαία εμπειρία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Pompeo, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ποιες είναι οι σκέψεις του.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την επίσκεψη Μητσοτάκη-Πομπέο στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας στην Κρήτη

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση