HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση ο 25χρονος

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση ο 25χρονος

Εργαζόταν στη Μύκονο και πήγε στην Τήνο για να δει τη γιαγιά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανησυχία προκαλεί σε θεράποντες ιατρούς και λοιμωξιολόγους η κατάσταση της υγείας του 25χρονου άνδρα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας σε κρίσιμη κατάσταση, προσβεβλημένος από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο νεαρός άντρας εργαζόταν την περίοδο του καλοκαιριού ως οδηγός λεωφορείου στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου, όπου όπως όλα δείχνουν μολύνθηκε με τον νέο κορωνοιό. Όταν έληξε η εποχική σύμβαση εργασίας του και πριν επιστρέψει στην Αθήνα, όπου διαμένει, επισκέφτηκε το νησί της Τήνου προκειμένου να δει τη γιαγιά του και συγγενείς. Εκεί, άρχισε αισθάνεται αδιαθεσία και εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα. Οι δικοί του άνθρωποι τον μετέφεραν στο κέντρο υγείας του νησιού όπου επεβλήθη δυο φορές σε τεστ για covid-19 τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Η κατάσταση του όμως άρχισε να επιδεινώνεται πολύ γρήγορα, μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, και το περασμένο Σάββατο κρίθηκε σκόπιμη η αεροδιακομιδή του, μέσα σε ειδική κάψουλα λόγω του υψηλού κινδύνου μετάδοσης, από την Τήνο στην Αθήνα. Έκτοτε ο 25χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας, ενώ σε καραντίνα βρίσκονται 15 άτομα στο νησί με τους οποίους ο νεαρός άντρας είχε στενές επαφές.

Ο 25χρονος λόγω της δουλειάς του δέχτηκε μεγάλο ιικό φορτίο

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Ανδρέα Πλεμμένο, ο νεαρός υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων από τις οποίες δεν προέκυψε να πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα που θα μπορούσε να «πυροδοτήσει» την κατάρρευση της υγείας του.

Όπως αναφέρει ο διοικητής στο iefimerida.gr «ο νεαρός παραμένει διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι πρότινος ήταν απόλυτα υγιής. Αυτή η ασθένεια είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτη οπότε πηγαίνουμε βήμα βήμα στην αντιμετώπισή της. Ο 25χρονος προφανώς λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ήρθε σε επαφή με πολλούς φορείς με αποτέλεσμα να δεχτεί μεγάλο ιικό φορτίο. Πιστεύω και ελπίζω ότι όπως στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα έτσι και τώρα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και θα βγει νικητής».

Κανείς δεν είναι άτρωτος από τον κορωνοϊό

«Κανείς δεν είναι άτρωτος. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές» συμπληρώνει ο διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας τονίζοντας ότι το γεγονός ότι κάποιος είναι υγιής και μικρής ηλικίας προφανώς είναι θετικά στοιχεία αλλά δε θωρακίζουν κάποιον απέναντι στη νόσο. «Υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις το 0,4% υγιών ανθρώπων που νοσούν βαριά. Κανείς δε γνωρίζει αν θα είναι ο επόμενος. Γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι γιατροί είναι πάνω από τον ασθενή, παρακολουθούν συνέχεια την εξέλιξη της υγείας του και παρεμβαίνουν όποτε χρειάζεται. Είναι ιδιαίτερα θετικό το ότι η μονάδα Covid-19 στο νοσοκομεία μας δεν είναι πλήρης οπότε ο νεαρός ασθενής δέχεται την καλύτερη δυνατή φροντίδα», σχολιάζει ο κ. Πλεμμένος.

Σημειώνεται ότι στο Ασκληπιείο Βούλας λειτουργεί κλινική για ασθενείς με Covid-19, δυναμικότητας 24 κλινών, η οποία κατασκευάστηκε μέσα στο καλοκαίρι για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ενόψει του χειμώνα. Σήμερα στην κλινική νοσηλεύονται 12 ασθενείς σε καλή κατάσταση, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου εκτός από τον 25χρονο νοσηλεύονται και δυο ακόμη ασθενείς, ένας άντρας και μια γυναίκα 68 ετών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση