HomePost ItΗγουμενίδης: Η στάση των ΗΠΑ κρίνεται από την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στην τουρκική επιθετικότητα

Ηγουμενίδης: Η στάση των ΗΠΑ κρίνεται από την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στην τουρκική επιθετικότητα

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης σε σχέση με την επίσκεψη Πομπέο στη χώρα μας, ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε ότι «είναι καλό να αναπτύσσονται σχέσεις ανάμεσα στις χώρες, αρκεί να βασίζονται -για να είναι και στέρεες- στην ευθυγράμμιση συμφερόντων».

Για το ίδιο θέμα σημείωσε ότι «δεν μπορώ να αντιληφθώ σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα που να μην στηρίζονται στην εξασφάλιση έμπρακτης στήριξης της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Απαιτούμε, θέλουμε την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής. Από εκεί θα κρίνουμε τη στάση των συμμάχων».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «η τακτική των αντιφατικών μηνυμάτων προς τον Ερντογάν αποθρασύνει την τουρκική επιθετικότητα και τις βλέψεις στην περιοχή», ενώ αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ παρατήρησε ότι «οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στην αλήθεια».

Απαντώντας στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που κοινό ανακοινωθέν δύο ΥΠΕΞ επαναδιαπραγματεύεται για να φύγει ο χαρακτηρισμός «ιστορική» από την αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Νέα Δημοκρατία κάνει εξωτερική πολιτική όχι κοιτώντας το εξωτερικό και το μέλλον της χώρας, αλλά την εσωκομματική της αντιπολίτευση όπως Σαμαράς, Γεωργιάδης ή Βελόπουλος. Είναι η εξωτερική πολιτική που αντικαταστάθηκε από την πολιτική του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου», ανέφερε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση