HomeHL-WorldΚορωνοϊός -ΗΠΑ -Καμπανάκι Φαούτσι: Τα κρούσματα αυξάνονται ξανά, δεν είμαστε σε καλή θέση

Κορωνοϊός -ΗΠΑ -Καμπανάκι Φαούτσι: Τα κρούσματα αυξάνονται ξανά, δεν είμαστε σε καλή θέση

43.111 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού κατά μέσο όρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

«Υπάρχουν πολιτείες όπου καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και ακόμη και των εισαγωγών στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Αντονι Φάουτσι, τοποθετούμενος στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC. «Κι ελπίζω να μη συμβεί, αλλά μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε αύξηση των θανάτων», πρόσθεσε.

Ο ανοσολόγος σημείωσε πως ανησυχεί διότι «βρισκόμαστε σε τέτοια θέση την ώρα που ο καιρός αρχίζει να επιδεινώνεται». «Χρειάζεται στ’ αλήθεια να εντείνουμε τα μέτρα δημόσιας υγείας για τα οποία μιλάμε ακατάπαυστα», συνέχισε.

43.111 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού κατά μέσο όρο

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει η εφημερίδα The New York Times, καταγράφονται ημερησίως 43.111 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 κατά μέσον όρο, αριθμός αυξημένος κατά 23% σε σχέση με εκείνον που καταγραφόταν δύο εβδομάδες νωρίτερα. Πάνω από 30 πολιτείες καταγράφουν αύξηση των περιπτώσεων.

Ως χθες Δευτέρα, πάνω από 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και 205.031 είχαν υποκύψει στην COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες πως πιστεύει πως η χώρα του ξεπερνά την πανδημία, διαβεβαιώνοντας ότι «έρχονται τα εμβόλια», αποφεύγοντας πάντως να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα. Ανήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα διανείμει 150 εκατομμύρια γρήγορα τεστ στις υπηρεσίες υγείας.

Τόσο ο Φάουτσι, όσο και ο διευθυντής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, εξέφρασαν ανησυχία διότι ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Σκοτ Άτλας ενδέχεται να παραπλανά τον πρόεδρο δίνοντάς του λαθεμένες πληροφορίες. Ο Δρ. Φάουτσι είπε στο CNN πως ανησυχεί μετά τα δημοσιεύματα για το ότι ο Άτλας δίνει στον Τραμπ μια εικόνα «αποσπασμένη από το συγκείμενό της, ή λαθεμένη». Ο Ρέντφιλντ ήταν πολύ πιο ευθύς, κρίνοντας ότι «ό,τι λέει είναι ψευδές». Ο Άτλας, που δεν έχει ειδίκευση στις λοιμώδεις νόσους, έχει επικριθεί διότι υποβαθμίζει τη σημασία της χρήσης μασκών και τάσσεται υπέρ της συλλογικής ανοσίας, ή «ανοσίας της αγέλης». Ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι δεν εφαρμόζει πολιτική με σκοπό τη συλλογική ανοσία.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση