HomeHL-SportsΣαν σήμερα…η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη του ΟΦΗ

Σαν σήμερα…η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη του ΟΦΗ

Με μια ανακοίνωση η ΠΑΕ ΟΦΗ, "θυμήθηκε" τη μεγαλύτερη νίκη, κόντρα στη Νάπρεντακ για τον α' γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια ο ΟΦΗ είχε κερδίσει με 6-0 τη Νάπρεντακ μέσα στο «Θ. Βαρδινογιάννης», στο πλαίσιο του α’ γύρου για το Κύπελλο UEFA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μάουρο (2), Ιορδανίδης, Γκόμεζ (2) και Διγκόζης υπέγραψαν, σαν σήμερα 20 χρόνια πριν, τη μεγαλύτερη σε έκταση Ευρωπαϊκή νίκη του ΟΦΗ.

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2000, ακριβώς είκοσι χρόνια πριν, ο ΟΦΗ υποδεχόταν τη Νάπρεντακ στον επαναληπτικό αγώνα του πρώτου γύρου του κυπέλλου UEFA (πλέον ονομάζεται Europa League).

Η Κρητική ομάδα επικράτησε με το ευρύ 6-0 των Σέρβων, σκορ το οποίο πέραν του ότι έδωσε την πρόκριση στον ΟΦΗ σηματοδότησε και τη μεγαλύτερη (σε έκταση) Ευρωπαϊκή του νίκη.

Το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

Το εν λόγω παιχνίδι αποτέλεσε και την τελευταία Ευρωπαϊκή πρόκριση του ΟΦΗ (μέχρι τώρα).

Στη συνέχεια της διοργάνωσης ο ΟΦΗ αντιμετώπισε την Σλάβια Πράγας, από την οποία αποκλείσθηκε (2-2 στο Ηράκλειο, ήττα με 4-1 στην Τσεχία).

Ήταν και η τελευταία (χρονικά) Ευρωπαϊκή “περιπέτεια” του ΟΦΗ μέχρι τη φετινή (και τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα Λεμεσού).

Την επέτειο θυμήθηκε η Κρητική ΠΑΕ με σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, στην οποία αναφέρει:

«Στις 28/09/2000, 20 χρόνια πριν, ο ΟΦΗ πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη του σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, επικρατώντας με σκορ 6-0 της Νάπρεντακ στο “Θ. Βαρδινογιάννης”, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του α’ γύρου του Κυπέλλου UEFA.

Η ομάδα μας προηγήθηκε στο 13′ με τον Μάουρο. Στο 21′ ο Ιορδανίδης διπλασίασε τα γκολ του ΟΦΗ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Γκόμεζ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έκανε το 3-0.

Στο 35′ ο Διγκόζης πέτυχε το τέταρτο γκολ για την ομάδα μας. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μάουρο έκανε το 5-0, ενώ στο 50′ ο Γκόμεζ ευστόχησε και πάλι σε εκτέλεση πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 6-0.»

Η σύνθεση του ΟΦΗ στο συγκεκριμένο παιχνίδι: Μπεκιάι, Γκόμεζ, Νιόπλιας (31′ Σταυρακάκης), Δερμιτζάκης, Κατσαβός, Σολίς, Ιορδανίδης, Αδάμος (67′ Παυλόπουλος), Κολιτσιδάκης (46′ Μουνιόζ), Μάουρο, Διγκόζης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση