HomeΕΛΛΑΔΑΥπουργείο Παιδείας: Πώς θα καλυφθούν τα κενά λόγω κορωνοϊού και καταλήψεων στα σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα καλυφθούν τα κενά λόγω κορωνοϊού και καταλήψεων στα σχολεία

«Αν χρειαστεί θα πάμε σε εκ περιτροπής διδασκαλία και τηλεκπαίδευση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού αλλά και και αναπλήρωση των ωρών διδασκαλίας στα υπό κατάληψη σχολεία είναι το νέο «δίπτυχο» του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να μην υπάρξουν χαμένες διδακτικές ώρες.

Στο υπουργείο Παιδείας δηλώνουν ότι θα είναι ευέλικτοι με τον τρόπο διδασκαλίας και για την αναπλήρωση ωρών όλα τα σενάρια είναι πάνω στο τραπέζι ειδικά για τις καταλήψεις στις οποίες πληθαίνουν οι αναφορές για επεισόδια όπως αυτά που συνέβησαν σε Καλαματά και Αμφιλοχία για τις οποίες το συντονιστικό των μαθητών σε ανακοίνωσή του λέει ότι έχουν φθάσει τις 700.

Σύμφωνα με το συντονιστικό των μαθητών προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το αίτημα για κυλιόμενο ωράριο είπε ότι αν εφαρμοζόταν αυτό το μέτρο θα υπήρχε πρόβλημα με τα ολοήμερα σχολεία. Ωστόσο, τόνισε ότι «αν χρειαστεί θα πάμε σε εκ περιτροπής διδασκαλία και τηλεκπαίδευση».

Όπως τόνισε «δεν είναι λύση να πεις «κλείνω τα σχολεία»» προσθέτοντας πως «προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες κάθε περιοχής. Αν μας υποδείξουν οι ειδικοί είτε θα αυστηροποιήσουμε τα μέτρα είτε θα τα χαλαρώσουμε».

«Οι καταλήψεις δεν έχουν καμία θέση, χρειάζεται διάλογος αλλά με ανοικτά σχολεία», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «η τηλεκπαίδευση λειτουργεί κανονικά σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να υπάρξει δια ζώσης εκπαίδευση».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση