HomeΕΛΛΑΔΑΟ κορωνοϊός κάνει τα πνευμόνια να θυμίζουν ελβετικό τυρί: Το μήνυμα γιατρού στους μασκοφοβικούς

Ο κορωνοϊός κάνει τα πνευμόνια να θυμίζουν ελβετικό τυρί: Το μήνυμα γιατρού στους μασκοφοβικούς

Τι γράφει ο θωρακοχειρουργός Μανώλης Καπετανάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δικό του μήνυμα για τα προβλήματα υγείας που προκαλεί ο κορωνοϊος με αποδέκτες «συνωμοσιολόγους, αρνητές του ιού, μασκοφοβικούς» έστειλε με ανάρτησή του στο Facebook o θωρακοχειρουργός Μανώλης Καπετανάκης.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο κορωνοϊός «δεν είναι μια απλή γρίπη. Δεν κάνει τα πνευμονία να έχουν εικόνα πάζλ και ελβετικού τυριού στην αξονική και ακτινογραφία! Αυτά είχαν οι ασθενείς μας σήμερα, έχουν Covid-19 όχι μια ιωσούλα».

Συμπληρώνοντας, δε, την ανάρτησή του με δύο φωτογραφίες του στις οποίες φοράει όλον τον προστατευτικό εξοπλισμό γράφει «εάν μπορώ να αντέξω εγώ 2 ώρες ντυμένος έτσι μπορείς και εσύ να αντέξεις μια μασκούλα».

Η ανάρτηση του γιατρού έχει ως εξής:

Προς συνωμοσιολόγους, αρνητές του ιού, μασκοφοβικούς: Ο ιός υπάρχει και είναι άσχημος!! Δεν είναι μία απλή γρίπη!! Η γρίπη δεν κάνει σαραντάχρονους να έχουν 88% κορεσμό οξυγόνου στον αέρα. Δεν κάνει τα πνευμονία τους να έχουν εικόνα πάζλ και ελβετικού τυριού στην αξονική και ακτινογραφία! Δεν έχει ακροαστικά παντού και δύσπνοια να μην μπορείς να σηκωθείς απο το κρεβάτι να πας στην τουαλέτα!! Αυτά είχαν οι ασθενείς μας σήμερα, έχουν Covid-19 όχι μια ιωσούλα. Γιαυτό βάλε την μάσκα και προφυλάξου!! Εαν μπορώ να αντέξω εγώ 2 ώρες ντυμένος έτσι μπορείς και εσύ να αντέξεις μια μασκούλα. Ναι συμφωνώ, η κυβέρνηση, το κράτος, τα νοσοκομεία πρεπει να κάνουν περισσότερα αλλά κάνε και εσύ το κομμάτι σου. Βοήθησε μας για εσένα, τις οικογένειες μας, τους συνανθρώπους μας!!

Προς συνωμοσιολόγους, αρνητές του ιού, μασκοφοβικούς: Ο ιός υπάρχει και είναι άσχημος!! Δεν είναι μία απλή γρίπη!! Η…

Δημοσιεύτηκε από Emmanouil Kapetanakis στις Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση