HomePost ItΣτην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας ο Χάρης Μαμουλάκης

Στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας ο Χάρης Μαμουλάκης

Η δήλωση που έκανε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ν. Ηρακλείου και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, είναι μια επέτειος τιμής και μνήμης με ιδιαίτερο συμβολισμό και σημασία. Πρόκειται για ένα γεγονός που έχει σημαδέψει τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες στα χρονικά, που μέσα από τις μαρτυρίες οι οποίες έχουν διασωθεί μεταφέρουν στο σήμερα, αλλά και στο διηνεκές, το αβυσσαλέο μίσος αλλά και την άκρως μεθοδευμένη προσπάθεια των Τούρκων να εξοντώσουν το Ελληνικό στοιχείο της Μικράς Ασίας.

ekdilosi-12

Δεν ξεχνάμε ότι και εδώ στο τόπο μας, στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, υποδεχτήκαμε κατατρεγμένους πρόσφυγες που κατάφεραν να ξεφύγουν από το μένος των Τούρκων. Η ιστορία έχει καταγράψει τα γεγονότα. Κι εμείς οι νεότεροι, φροντίζουμε αυτή τη γνώση να τη μεταφέρουμε στα παιδιά μας, όπως έκαναν και οι πατεράδες μας, έτσι ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ αυτή η μεγάλη συμφορά του Ελληνισμού. Ποτέ!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση