HomeHL-9Περιπτερούχοι Ηρακλείου: Άδικο το μέτρο – Θα καταθέσουμε αντιπρόταση

Περιπτερούχοι Ηρακλείου: Άδικο το μέτρο – Θα καταθέσουμε αντιπρόταση

Τι αναφέρει η πρόεδρος του Σωματείου, Ελένη Χαιρέτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις από τους περιπτερούχους του Ηρακλείου για το τελευταίο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό που αναφέρει πως τα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα θα κλείνουν στις 12 το βράδυ.

Η «πρεμιέρα» αυτού του μέτρου έγινε χθες και στο Ηράκλειο με τους περιπτερούχους να βρίσκονται σε… απόγνωση.

«Αυτή η υπουργική απόφαση είναι πολύ άδικη και θα σημαίνει το τέλος των μίνι μάρκετ και των περιπτέρων», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, η πρόεδρος του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών νομού Ηρακλείου, Ελένη Χαιρέτη τονίζοντας την σπουδαιότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

«Τα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα αποτελούν τον φάρο σε κάθε πόλη της Ελλάδος. Είναι ανοιχτά και εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες, τους νυχτερινούς εργαζόμενους όπως είναι στην πυροσβεστική, τα νοσοκομεία κτλ που θέλουν να πάρουν ένα γιαούρτι , γάλο ή κάτι να φάνε. Τώρα έρχεται η κυβέρνηση και τα κλείνει το βράδυ για να μην μαζεύεται ο κόσμος στις πλατείες», τόνισε σχετικά η κ. Χαιρέτη.

Η αντιπρόταση του Σωματείου

Αποφασισμένοι να μην έχει ισχύ για πολύ καιρό αυτό το μέτρο εμφανίζονται οι περιπτερούχοι με την πρόεδρο του Σωματείου να αναφέρει πως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα στείλουμε επιστολές στους αρμόδιους φορείς γιατί έχουμε μία αντιπρόταση να κάνουμε καθώς ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο λόγος να κλείνουν τα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα. Αφού το πρόβλημά τους είναι να μην αγοράζουν αλκοόλ και να μαζεύονται στις πλατείες να βάλουν ένα μέτρο για απαγόρευση αλκοόλ μετά τις 12 το βράδυ από τα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα. Θα μπορούσαν να πάρουν μία τέτοια απόφαση και να βάλουν μάλιστα και υψηλό πρόστιμο», επεσήμανε σχετικά η κ. Χαιρέτη.

Πτώση τζίρου στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Για μεγάλη πτώση τζίρου έκανε λόγο στο cretapost η πρόεδρος του Σωματείου, Ελένη Χαιρέτη λέγοντας πως τα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα είναι οικογενειακές επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν.

«Έχουμε μεγάλη πτώση τζίρου εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Περιμέναμε από τον τουρισμό να δουλέψουμε και ειδικά τα περίπτερα που είναι κοντά σε μουσεία και τουριστικά αξιοθέατα», ανέφερε η κ. Χαιρέτη η οποία παράλληλα τόνισε πως ο μεγάλος ανταγωνιστής τους είναι τα σούπερ μάρκετ.

«Εμάς μας ανταγωνίζονται τα σούπερ μάρκετ. Μέσω κορωνοϊόυ υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται όλη αυτή τη κατάσταση για ανεβάσουν τον τζίρο τους και να κλείσουν τους μικρομεσαίους», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Χαιρέτη και πρόσθεσε: «Τα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα είναι κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια ζούμε με κάποια ρευστότητα. Σήμερα θα πάρω από το ταμείο μου 20 ευρώ και θα πάω να αγοράσω πράγματα για να μαγειρέψω στο σπίτι μου. Πρέπει βέβαια να κάτσω όλη τη μέρα και το βράδυ για να βγάλω αυτό το 20ευρω».

Διαφήμιση
Διαφήμιση