HomeHL-TOPΠολλά τα προβλήματα από τους ισχυρούς νοτιάδες

Πολλά τα προβλήματα από τους ισχυρούς νοτιάδες

Κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο έλεος των… ισχυρών νοτιάδων βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Κρήτη με τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί να είναι αρκετά σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και κατά τόπους θυελλώδεις ενώ είναι χαρακτηριστικός ο πίνακας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr με τις μεγαλύτερες ριπές ανέμου που καταγράφηκαν στην Κρήτη.

anemoi

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Πολύ υψηλές είναι και οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην Κρήτη εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων.

Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο έφτασε λίγο πριν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τι κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr:

thermokrasia

Αρκετά τα προβλήματα στην Κρήτη

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Κρήτη εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων που φτάνουν και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν στις αερομεταφορές καθώς τρεις πτήσεις από το εξωτερικό δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και άλλαξαν πορεία για το αεροδρόμιο Χανίων και τη Ρόδο.

Την ίδια ώρα, έχουν καταγραφεί αρκετές πτώσεις δέντρων σε Χανιά και Ρέθυμνο με την πυροσβεστική υπηρεσία να έχει συνδράμει για κοπή και απομάκρυνση από το οδόστρωμα.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση, στο Καλαμίτσι, στη Γεωργιούπολη, δρόμος έκλεισε.

Τέλος, προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση και συγκεκριμένα στα Χανιά όπου κάποιες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται ήδη στο σημείο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες ώστε να επανέλθει η ηλεκτροδότηση.

Ασφυκτική η ατμόσφαιρα εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης

Ασφυκτική όμως είναι και η ατμόσφαιρα στην Κρήτη εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης της αφρικανικής σκόνης.

Στην εικόνα του ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Metop – B που ακολουθεί φαίνονται οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και σημειώνεται η ροή των αερίων μαζών το πρωί του Σαββάτου 26/09.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση