HomeΕΛΛΑΔΑΠροβλήματα σε δρομολόγια πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων

Προβλήματα σε δρομολόγια πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων

Οι άνεμοι φτάνουν έως και τα 8 μπορφόρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένες γραμμές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν έως τα 8 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα, Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα βρέξει

Βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, θα είναι το χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Πιθανότητα χαλαζόπτωσης υπάρχει από το πρωί έως το μεσημέρι στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες κυρίως στα κεντρικά, νότα και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Παράλληλα είναι σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ το οποίο προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και θυελλώδεις νότιους-νοτιοδυτικούς ανέμους έως 8 μποφόρ σε όλα τα δυτικά και βόρεια.

Σήμερα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Βαθμιαία επίσης θα επηρεαστεί από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες. Δεν αποκλείεται να επηρεαστεί η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση