HomeHL-9Στα υπό κατάληψη σχολεία αύριο οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης

Στα υπό κατάληψη σχολεία αύριο οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης

Περίπου 220 σχολεία τελούν υπό κατάληψη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα υπό κατάληψη σχολεία θα πάνε αύριο οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, προκειμένου να συνομιλήσουν με τους μαθητές που κάνουν κατάληψη καθώς και με τους Διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να τους εξηγήσουν τη χρησιμότητα της μάσκας και πώς η μη χρήση της βλάπτει τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας, τα υπό κατάληψη σχολεία είναι περίπου 220 και οι περιοχές που έχουν τα περισσότερα σχολεία που τελούν σε κατάληψη είναι η Αθήνα, η Αχαΐα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση σε γονείς και μαθητές για τις συνέπειες των καταλήψεων σε σχέση με την υγεία.

Πορεία μαθητών με αιτήματα τη μη χρήση μάσκα και τα… Rafale

Σήμερα μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις με αιτήματα που αφορούν στη μη χρήση μάσκας αλλά και προσλήψεις καθηγητών, και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων αλλά και… Rafale.

Συγκεκριμένα στο κείμενο πρόσκληση για το σημερινό συλλαλητήριο αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

Μαζί με τους μαθητές είναι και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα. Γιατί ζούμε την τραγική καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου που δεν εξασφαλίζει ισότιμα τη μόρφωση, την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας» .Οι γονείς, λέει η ΑΣΓΜΕ, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει, με Εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.

Πέτσας: Μέτρα για τις μαθητικές καταλήψεις

Στη λήψη μέτρων κατά των μαθητικών καταλήψεων πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης προς τους καταληψίες, προσανατολίζεται η κυβέρνηση όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις. Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση