HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Αυγενάκη με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Συνάντηση Αυγενάκη με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

«Συντονίζουμε τις ενέργειές μας και ανταποκρινόμαστε στο αίτημα της»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη και στελέχη της δημοτικής αρχής είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που αναπτύσσει με τους δήμους του νομού Ηρακλείου και με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να εξεταστούν πιο συγκροτημένα θέματα αθλητισμού, αναπτυξιακά και τοπικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά υποθέσεις υποδομών και αναπτυξιακών έργων, που είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και θέματα αρμοδιότητας του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Έγινε επίσης ενημέρωση, στον κ. Αυγενάκη, για καταστάσεις που αφορούν στον Δήμο, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων για θεσμικά ζητήματα που άπτονται στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την εξάλειψη παθογενειών προς όφελος των δημοτών.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε τη δημοτική αρχή ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Αρκαλοχωρίου», ύψους 100.000 και πως ήδη η Γ.Γ.Α. έχει εγκρίνει το έργο «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Καστελλίου», ύψους 600.000, για το οποίο αναμένεται έγκριση για ένταξή του στο πρόγραμμα Φιλόδημος.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε σχετικά: «Συντονίζουμε τις ενέργειές μας και ανταποκρινόμαστε στο καθολικό αίτημα της κοινωνίας και του αθλητικού κόσμου για σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις».

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προγραμματίζονται επισκέψεις του Δημάρχου σε υπουργεία για θέματα του δήμου, πέραν των αθλητικών.

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε, τέλος, το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που υφίσταται, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό για τους δημότες και τόνισε ότι στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση για την υπέρβαση εμποδίων και προβλημάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση