HomeΚΡΗΤΗΣε δυο παραλίες της Ιεράπετρας είναι υποχρεωτικός ο ναυαγοσώστης

Σε δυο παραλίες της Ιεράπετρας είναι υποχρεωτικός ο ναυαγοσώστης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρόσληψη ναυαγοσώστη από τους Δήμους σε χαρακτηρισμένες πολυσύχναστες παραλίες προβλέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες η σχετική νομοθεσία περί «Καθορισμού περιπτώσεων υποχρεωτικής προσλήψεως ναυαγοσώστη, σε οργανωμένες ή μη παραλίες, για την προστασία των λουομένων στο θαλάσσιο χώρο».

Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμου από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Γιάννης Παπαδάκης ανέφερε: «Για το χαρακτηρισμό παραλιών ως «πολυσύχναστες» συστήνεται ειδική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της Λιμενικής Αρχής, του Δήμου και της Περιφέρειας, Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στην προκειμένη περίπτωση. Σε επίπεδο Δήμου Ιεράπετρας η επιτροπή συστάθηκε και συνεδρίασε τους προηγούμενους μήνες. Ως πολυσύχναστες ορίστηκαν με βάση όσα περιλαμβάνει η νομοθεσία δυο παραλίες στο Δήμο Ιεράπετρας. Η μια είναι η παραλία κάτω από το Λιμεναρχείο, γνωστή ως κάτω παραλία ή αποβάθρα και η δεύτερη στο Μακρύ Γιαλό.

Όπως προβλέπεται, η δημοτική αρχή θα πρέπει να προσλάβει ναυαγοσώστη σε κάθε μια από τις παραλίες αυτές. Παράλληλα να προμηθευτεί και τον ανάλογο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό όπως προβλέπεται. Ο λόγος που γίνεται η πρόσληψη των ναυαγοσώστων είναι για να αισθάνονται οι πολίτες, οι λουόμενοι ότι κάνουν το μπάνιο τους σε μια παραλία όπου μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, εάν και εφόσον χρειαστεί να τους παρασχεθεί κάποια βοήθεια. Πολλοί δε είναι εκείνοι, όπως γονείς, ηλικιωμένοι, τουρίστες που επιλέγουν μια παραλία με κριτήριο εάν υπάρχει ή όχι ναυαγοσώστης. Ακριβώς για τον προαναφερόμενο λόγο, το αίσθημα της ασφάλειας, η παρουσία τους κρίνεται πολύτιμη γιατί οι έγκαιρες παρεμβάσεις τους σώζουν ανθρώπινες ζωές», σημείωσε ο κ. Λιμενάρχης.

anatolh.com, ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση