HomeΚΡΗΤΗΜε αστική συγκοινωνία σε όλες τις περιοχές η λύση του κυκλοφοριακού

Με αστική συγκοινωνία σε όλες τις περιοχές η λύση του κυκλοφοριακού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου αστικής συγκοινωνίας, στους κεντρικούς δρόμους αλλά και στις συνοικίες, προσβλέπει ο δήμος Ρεθύμνου για τη λύση του προβλήματος με την έλλειψη χώρων στάθμευσης αλλά και του κυκλοφοριακού.

Αυτό σημείωσε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος και για κυκλοφοριακά θέματα, Νίκος Κονταξάκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Team FM «Πρώτη Γραμμή».

Η έλλειψη χώρων στάθμευσης είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα για την πόλη που ασφυκτιά και γίνεται εντονότερο λόγω των αναπλάσεων. Ωστόσο ο κ. Κονταξάκης εκτιμά ότι το πρόβλημα δεν προκύπτει από τις αναπλάσεις, αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε παραδείγματα, όπως στην περίπτωση της οδού Σταμαθιουδάκη, όπου υποστήριξε ότι οι χαμένες θέσεις αντικαταστάθηκαν από το χώρο στάθμευσης του οικοπέδου Φραγάκη, αλλά και στην περίπτωση της οδού Δημοκρατίας, για την οποία ανέφερε ότι οι «νόμιμες θέσεις που χάθηκαν ήταν μόλις 12. Όλες οι υπόλοιπες ήταν παράνομες».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «θα υπάρξουν λύσεις σε σχέση με την αστική συγκοινωνία, με πύκνωση και έξυπνη διαχείριση, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι. Το θέμα είναι να φύγει το αυτοκίνητο από τα κύρια σημεία της πόλης και ιδιαίτερα από τα σημεία της πόλης που εμείς θέλουμε να αναδείξουμε σιγά – σιγά» και υποστήριξε ότι για τη δημιουργία του δικτύου της αστικής συγκοινωνίας θα γίνουν και οι σχετικές συναντήσεις και συνεννοήσεις και με το ΚΤΕΛ. Ωστόσο, αυτή τη λύση την προσδιόρισε χρονικά για την επόμενη χρονιά, χωρίς να αναφέρει κάποια πρόταση για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Θεωρούμε ότι το Ρέθυμνο είναι έτοιμο ώστε να αρχίσει να δουλεύεται η αστική συγκοινωνία στην συνοικία και με έξυπνο τρόπο, δηλαδή με τα μέσα της τεχνολογίας που αυτήν την ώρα έχουμε στη διάθεσή μας. Δηλαδή, με μία στάση «έξυπνη», που ανά πάσα στιγμή θα ενημερώνει για την ώρα καθυστέρησης ή άφιξης του επόμενου λεωφορείου και με έναν τρόπο μέσω τηλέφωνου που θα μπορεί ο καθένας να ενημερώνεται για το πότε και σε ποια στάση να πάει και να είναι άμεση η επιβίβασή του στο λεωφορείο», συνέχισε ο κ. Κονταξάκης, συμπληρώνοντας πως ο στόχος είναι τα μίνι μπας να δρομολογηθούν και προς περιοχές όπως η Καλλιθέα και ο Μασταμπάς.

«Η έξυπνη διαχείριση της αστικής συγκοινωνίας και η έξυπνη διαχείριση των πάρκινγκ είναι δύο θέματα για να μπουν το επόμενο καλοκαίρι στην πόλη μας. Αυτά πρέπει να γίνουν, γιατί τώρα υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθούν οι βιωτικοί χώροι στάθμευσης, έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται και θα δείτε ότι μελλοντικά θα γίνουν ακόμα περισσότεροι».
goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση