HomeHL-9Η γιάφκα στο Κουκάκι και το σπίτι στα Πετράλωνα

Η γιάφκα στο Κουκάκι και το σπίτι στα Πετράλωνα

Η Αντιτρομοκρατική βρήκε σφαίρες και εκρηκτικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε αποθήκη-γιάφκα στην οδό Αναστασίου Ζίννη 16 στο Κουκάκι πραγματοποίησε έφοδο η Αντιτρομοκρατική και εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν εκρηκτικά και όπλα.

Όπως αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, στη γιάφκα στο Κουκάκι έχουν βρεθεί μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ. Επίσης, υπάρχουν και ψηφιακά ευρήματα, τα οποία ερευνώνται μαζί με τα άλλα κατασχεθέντα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

ÃÉÁÖÊÁ ÓÔÏ ÊÏÕÊÁÊÉ ÅÐÉ ÔÇÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÕ ÆÉÌÌÇ

Όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο, η Σήμανση έχει «χτενίσει» την είσοδο για να συλλέξει περισσότερα στοιχεία.

https://www.youtube.com/watch?v=ThlL43XNc5w

Τρεις συλλήψεις -Ερευνάται σχέση με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών
H επιχείρηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης και η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών, και μία γυναίκα 36 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Ένας από αυτούς φέρεται να έχει εμπλοκή στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον 42χρονο άνδρα που νοίκιαζε την αποθήκη και ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ως συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος είχε παρουσιαστεί ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου και έχει εκδώσει το βιβλίο του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ το 2014 είχε προσπαθήσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

giafka-koykaki-antitromokratiki-24-9-20

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, πρόκειται για παλιούς γνώριμους, με τις Αρχές να ερευνούν τη σχέση τους με την εσωτερική τρομοκρατία και με την ΟΛΑ (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών).

Σε σπίτι, όπου ακολούθησε έρευνα, συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας -επίσης γνώριμος της Αστυνομίας- και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της 23/09/2020 και είναι σε εξέλιξη.

ÃÉÁÖÊÁ ÓÔÏ ÊÏÕÊÁÊÉ ÅÐÉ ÔÇÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÏÕ ÆÉÌÌÇ

Το σπίτι στα Πετράλωνα

Συνολικά η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί 4 κατ’ οίκον έρευνες, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση. Το ένα εξ αυτών βρίσκεται στα Πετράλωνα, στην οδό Αγνάντων 15-17, και τα άλλα σε Νέα Ιωνία και Πετράλωνα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση