HomePost ItΣ. Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί τα μεγάλα προβλήματα στην εκπαίδευση»

Σ. Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί τα μεγάλα προβλήματα στην εκπαίδευση»

Συνάντηση με τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για εκπαιδευτικά θέματα και ζητήματα που έχουν προκύψει με την λειτουργία και την προετοιμασία των σχολείων λόγω πανδημίας, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Γιάννη Καραγιαννίδη, την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα Στέλλα Μακρυγιαννάκη και τον Προϊστάμενο Διοικητικού κ. Γιώργο Δεσποτόπουλο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Καραγιαννίδη, τα λειτουργικά κενά των Γυμνασίων και των Λυκείων του Ηρακλείου, ανέρχονται σε περίπου 150, χωρίς να έχουν υπολογιστεί τα κενά που θα προκύψουν από τις άδειες ειδικού σκοπού που έχουν αιτηθεί την περίοδο εκπαιδευτικοί. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη αυτή τη περίοδο ανέρχονται σε περίπου 40, με κύριο αίτημα των μαθητών, την λήψη ουσιαστικών μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό, όπως την λειτουργία ολιγομελών τμημάτων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η κάλυψη των κενών για το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, μετά και την δημόσια επιστολή του Διευθυντή του, στην οποία αναφέρει ότι από τις 544 ώρες που ζητήθηκαν να καλυφθούν από το Υπουργείο Παιδείας, μόλις οι 40 καλύφθηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη: «20 μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων, τα προβλήματα στην εκπαίδευση παραμένουν άλυτα, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστά εδώ και πολύ καιρό, όταν δηλαδή ξεκίνησε η πανδημία και παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν συνεχώς τα στελέχη της Διεύθυνση Εκπαίδευσης αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, ότι ενώ βρισκόμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και θα μπορούσαν να προσληφθούν αναπληρωτές από τους ήδη υπάρχοντες πίνακες, το Υπουργείο νομοθέτησε τον θεσμό του “αναπληρωτή 3μηνης διάρκειας”, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν εκ νέου ενδιαφέρον.

Παράλληλα, ενώ υπήρξαν εισηγήσεις ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων με λειτουργίες τμημάτων εκ περιτροπής, το Υπουργείο και η Κυβέρνηση, επέλεξε να μην αναλάβει την ευθύνη που τις αναλογεί, αλλά να την επιμερίσει στους μικρούς μαθητές. Θυσιάζει την υγεία των μαθητών στο βωμό του κόστους. Ζητάμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό και αναμένουμε να δούμε το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων με ασφάλεια για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, πριν είναι πολύ αργά.»

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση