HomeHL-9Νίκος Χαρδαλιάς: «Είμαστε ακόμη αρκετά μακριά από ένα νέο lockdown»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Είμαστε ακόμη αρκετά μακριά από ένα νέο lockdown»

«Δεν έχει συζητηθεί ακόμα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά μακριά από το αυστηρό μέτρο ενός νέου lockdown.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε μάλιστα ότι προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι να τηρηθούν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της έξαρσης του κορωνοϊού.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης από πλευράς του τόνισε ότι το νέο lockdown είναι το τελευταίο μέτρο που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν αποτελεσματικό. Και ανέφερε ότι αυτή την στιγμή δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή το lockdown.

Ααπαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Χαρδαλιάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για άνω των 65 ετών λέγοντας ότι αυτό θα αποφασιστεί εφόσον τα στατιστικά στοιχεία μας δείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Στατιστικά στοιχεία

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας αναφέρθηκε και στα στατιστικά στοιχεία από τους ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Είπε ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν γίνει πάνω από 300.000 έλεγχοι. Έχουν διαπιστωθεί πάνω από 12.0001 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 13.079 πρόστιμα.

Επίσης, έγιναν 80 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας υγείας ηλικιωμένων και επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα.

Για τα σχολεία είπε ότι σε σύνολο 14060 μονάδων σε 58 έχει υπάρξει κρούσμα με αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα ή ολόκληρο το σχολείο.

Τέλος οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις από την Πέμπτη

Την αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων ανακοίνωσε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Από Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες παραστάσεις», ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ειδική πλατφόρμα για την πανδημία

Σε λειτουργία τίθεται ειδική εφαρμογή για την πανδημία του κορωναϊού στη χώρα.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα για την ενημέρωση της εξέλιξης του κορωναϊού ανά περιοχή, καθώς και τα μέτρα που ισχύουν.

Όπως είπε, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr όπου οι πολίτες θα βλέπουν τον χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες, ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα.

«Θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ο πολίτης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να δει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων. Επίσης, θα υπάρχει πίνακας που θα αναλύονται τα μέτρα που ισχύουν ανά χρώμα επικινδυνότητας και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει για κάθε δραστηριότητα, όπως σχολεία, ΜΜΜ, άθληση, εστιατόρια.

Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί από την Παρασκευή στην κυβερνητική ιστοσελίδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση