HomePost ItΒ. Κεγκέρογλου: «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αδιαφορεί για τους χαμηλοσυνταξιούχους»

Β. Κεγκέρογλου: «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αδιαφορεί για τους χαμηλοσυνταξιούχους»

"H ΝΔ συνεχίζει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και βουλευτή Ηρακλείου κ.Β.Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , σχετικά με την ανάγκη στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων της χώρας.

Ο Βουλευτής , αρχικά επισήμανε ότι – σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ- σε σύνολο 2,7 εκ. συνταξιούχων, περίπου 1.200.000 λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 500 ευρώ(με μέσο όρο μεταξύ τους γύρω στα 350 ευρώ!). Ο τεράστιος αυτός αριθμός συνταξιούχων με πολύ χαμηλή σύνταξη οφείλεται κατ’ αρχάς στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέφερε αφενός δραματικές μειώσεις των κύριων, επικουρικών συντάξεών τους και του εφάπαξ βοηθήματος μέσω του νόμου Κατρούγκαλου , αφετέρου την κατάργηση του Ε.Κ.Α.Σ. και των κατωτάτων ορίων σύνταξης που συνδυαστικά δημιουργούσαν ένα προστατευτικό δίκτυ και διασφάλιζαν μια αξιοπρεπή διαβίωση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ωστόσο, τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου, και η ΝΔ συνεχίζει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού:
– Κατάργησε τη λειψή 13ης σύνταξη που για ψηφοθηρικούς λόγους θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ προεκλογικά υποσχόταν τη διατήρηση της,
– οι αυξήσεις που δίνονται στις συντάξεις λόγω βελτίωσης του ποσοστού αναπλήρωσης αφορούν τους εργαζόμενους με 30 χρόνια εργασίας και πάνω, και κατά κανόνα δεν αφορούν τους χαμηλοσυνταξιούχους,
– δεν εφαρμόζει πλήρως την απόφαση του ΣτΕ, και στερεί από τους χαμηλοσυνταξιούχους τα αναδρομικά 11μήνου 2015- 2016,
– δεν επαναφέρει το ΕΚΑΣ ούτε κάποιο σύστημα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο κ. Βρούτσης στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι η αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων συνιστά λαϊκισμό (!!!) και ζήτησε και το λόγο γιατί το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει την ίδια ερώτηση αρκετές φορές!!!

Απαντώντας, ο Γραμματέας της Κ.Ο. τόνισε ότι πράγματι το Κίνημα Αλλαγής επιμένει και θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος τους και να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Αυτή είναι η στόχευση του Κινήματος, σε αντίθεση με τη ΝΔ που όχι μόνο δεν έχει κανένα σχέδιο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων αλλά επιπλέον συστηματικά υποβαθμίζει το βιοτικό τους επίπεδο ως συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Για το σκοπό αυτό μάλιστα το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει πρόταση νόμου και σχετική τροπολογία την οποία, αν και όφειλε, η Κυβέρνηση δεν την έχει στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να υπολογίσει το κόστος και να συζητηθεί στη Βουλή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση