HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Τα 200.000 μπορούν να φτάσουν τα κρούσματα στην Ουγγαρία

Κορωνοϊός: Τα 200.000 μπορούν να φτάσουν τα κρούσματα στην Ουγγαρία

Το χειρότερο σενάριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέχρι και 200.000 Ούγγροι ενδέχεται να μολυνθούν με κορωνοϊό με βάση το χειρότερο σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν, προσθέτοντας ότι το σύστημα περίθαλψης θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό τον μεγάλο αριθμό ασθενών.

Έπειτα από μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από τα τέλη Αυγούστου, η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 876 νέες λοιμώξεις εντός 24 ωρών, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 18.866 με 686 θανάτους. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε σε 13.779 με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Ο Ορμπαν, ο οποίος τόνισε ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας μπορεί να κορυφωθεί τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, ανέφερε στους βουλευτές ότι στο χειρότερο σενάριο 16.000 Ούγγροι θα χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη, με 800 άτομα να χρειαστούν αναπνευστήρες. «Για να είμαστε σίγουροι, υπολογίζω διπλάσιο αριθμό από αυτόν», είπε.

1,15 δισ. δολάρια σε 16.000 αναπνευστήρες

Η ουγγρική κυβέρνηση δαπάνησε 1,15 δισ. δολάρια σε 16.000 αναπνευστήρες φέτος, αφού ο πρωθυπουργός τόνισε τον Απρίλιο ότι η Ουγγαρία θα χρειαζόταν έως και 8.000 αναπνευστήρες και νοσοκομειακές κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) κατά την κορύφωση της υγειονομικής κρίσης.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε σήμερα τον λόγο της διαφοράς μεταξύ των δύο υπολογισμών για τις ανάγκες αναπνευστήρων. Ορισμένοι γιατροί και πολιτικοί της αντιπολίτευσης προειδοποιούν, ωστόσο, ότι η έλλειψη επαγγελματιών νοσηλευτών μπορεί να αποτελέσει το βασικό πρόβλημα στη συμφόρηση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Η Ουγγαρία διαθέτει 1.839 κλίνες ΜΕΘ

Το υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουγγαρία διαθέτει 1.839 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων 812 είναι έτοιμες για τη θεραπεία νοσούντων με COVID-19. Ανέφερε ότι ακόμη 9.487 κλίνες θα είναι διαθέσιμες για τη θεραπεία ασθενών με τη νόσο. Το υπουργείο υπογράμμισε ότι η Ουγγαρία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Δεν είναι σαφές πόσοι από τους πρόσφατα αποκτηθέντες αναπνευστήρες έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα και η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει σε ερωτήματα του Reuters για τη διαθεσιμότητα του προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία τους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση