HomeHL-9Βενιζέλειο: Δόθηκε λύση για τα τακτικά χειρουργεία

Βενιζέλειο: Δόθηκε λύση για τα τακτικά χειρουργεία

Mε την εσωτερική μετακίνηση αναισθησιολόγου του ΤΕΠ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται τα τακτικά χειρουργεία στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα σήμερα μετά από την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Διοικητής Κώστας Τερζάκης και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη, παρουσία της Δ/νσης Ιατρικής Υπηρεσίας, του Επιστημονικού Συμβουλίου, εκπροσώπων του Αναισθησιολογικού Τμήματος και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, των Προέδρων των Νοσοκομειακών γιατρών Ν. Ηρακλείου και του Σωματείου Εργαζομένων Β.Γ.Ν.Η.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διοίκηση του Νοσοκομείου, όλα τα εμπλεκόμενα μέλη συναίνεσαν στη δυνατότητα υποστήριξης της λειτουργίας του Αναισθησιολογικού Τμήματος από «ιδίους πόρους» της μονάδας υγείας, με την εσωτερική μετακίνηση αναισθησιολόγου του ΤΕΠ, στηρίζοντας την σχετική απόφαση την οποία υπέγραψε ο Διοικητής του νοσοκομείου, εξασφαλίζοντας τη συνεχή και ομαλή ροή των τακτικών επεμβατικών πράξεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, είναι χαρακτηριστικό ότι στις λίστες για χειρουργεία του Βενιζελείου (που χρήζουν αναισθησιολόγο) περιλαμβάνονται 2493 ασθενείς, με αποτέλεσμα η αναμονή να είναι πολύμηνη και να καθυστερεί η θεραπεία τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Ηρακλείου, Ράνια Μπέτση την περίοδο της πανδημίας δεν έγινε καμία πρόσληψη αναισθησιολόγου στα νοσοκομεία Ηρακλείου και Ρεθύμνου (παρόλο που το 5% των ασθενών με COVID-19 χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ), ενώ η κρίση για τη μοναδική θέση αναισθησιολόγου που προκηρύχθηκε στο Βενιζέλειο το Φλεβάρη (μετά από 9μηνη καθυστέρηση) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Οι γιατροί ζητούν:

Άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο και ολοκλήρωση της πρόσληψης με ταχύτατες διαδικασίες.

Αναμόρφωση των οργανισμών των νοσοκομείων, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, ξεκινώντας από την επαναφορά των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν το 2012 και λαμβάνοντας υπόψη τις κενές θέσεις ειδικευομένων.

Στελέχωση όλων των δημόσιων δομών Υγείας με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ τμημάτων και δομών υγείας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση