HomeHL-9Νέο σκάφος με μετανάστες στην Κρήτη – Αυτή τη φορά ανοιχτά της Γαύδου

Νέο σκάφος με μετανάστες στην Κρήτη – Αυτή τη φορά ανοιχτά της Γαύδου

Επιβαίνουν περίπου 50 άτομα – «Δεν υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας», λέει η δήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο σκάφος με μετανάστες βρέθηκε νότια της Κρήτης σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αυτή τη φορά το σκάφος εντοπίστηκε στο ακριτικό νησί της Γαύδου στο οποίο επιβαίνουν 50 άτομα, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά.

gaydos

«Πρόκειται για 50 περίπου άτομα που επιβαίνουν στο ιστιοφόρο. Όπως με ενημέρωσαν το σκάφος ήρθε το πρωί, σταμάτησε για λίγο στη Γαύδο ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να φύγει ωστόσο ο καιρός δεν του το επέτρεψε», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, η δήμαρχος της Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη η οποία παράλληλα επεσήμανε πως ήδη το λιμεναρχείο έχει ειδοποιηθεί και συντονίζει τις διαδικασίες.

gaydos1

«Το λιμεναρχείο έχει ειδοποιηθεί ωστόσο το πρόβλημα είναι πως εξαιτίας κακοκαιρίας δεν μπορεί να προσεγγίσει κάποιο σκάφος την Γαύδο. Πρέπει να κάνουμε υπομονή ώστε να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες ώστε να δούμε τι θα γίνει», ανέφερε σχετικά η κ. Στεφανάκη.

gaydos2

Η Γαύδος δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους μετανάστες

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι η Γαύδος δεν έχει τις υποδομές ώστε να φιλοξενήσει τέτοιο μεγάλο όγκο μεταναστών.

«Η Γαύδος δεν μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιο όγκο μεταναστών γιατί δεν υπάρχει χώρος. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σε πρώτη φάση είναι να τους προσφέρουμε νερό και φαγητό. Θα δούμε βέβαια κοντά στο λιμάνι να μείνουν οι άνθρωποι όσο μπορούν αλλά δεν υπάρχει μέρος για να μείνουν και να φιλοξενηθούν», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Στεφανάκη.

Οι φωτό είναι από το zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση