HomeΕΛΛΑΔΑΗ Ιθάκη μετρά τις πληγές της: Η κακοκαιρία «Ιανός» σάρωσε το νησί

Η Ιθάκη μετρά τις πληγές της: Η κακοκαιρία «Ιανός» σάρωσε το νησί

Βυθίστηκαν σκάφη, καταστήματα υπέστησαν ζημιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στην Ιθάκη, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός», που πλήττει τα τελευταία 24ωρα μεγάλο μέρος της χώρας.

Δεκάδες βάρκες και ιστιοφόρα έχουν βυθιστεί, ενώ πολλά καταστήματα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης.

Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.

Μάλιστα, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, το νησί έμεινε δύο εικοσιτετράωρα χωρίς ρεύμα και τηλεπικοινωνίες. Τα ενισχυμένα από χθες το απόγευμα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν επανηλεκτροδοτήσει αρκετές περιοχές της Ιθάκης μέχρι και το Βαθύ και συνεχίζουν πυρετωδώς τις εργασίες.

Στο νησί βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιθάκης με συμμετοχή του Δημάρχου, Διονύση Στανίτσα. Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβεί στη Ζάκυνθο, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη (11.00) στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, με συμμετοχή του Δημάρχου, Νικήτα Αρετάκη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση