HomeHL-9Κακοκαιρία «Ιανός»: Δύο νεκροί, μία αγνοούμενη, δεκάδες εγκλωβισμένοι

Κακοκαιρία «Ιανός»: Δύο νεκροί, μία αγνοούμενη, δεκάδες εγκλωβισμένοι

Aνυπολόγιστες ζημιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο νεκροί, δύο αγνοούμενοι, δεκάδες εγκλωβισμένοι και ανυπολόγιστες ζημιές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ιανός».

Ο μεσογειακός κυκλώνας, ο οποίος «σάρωσε» τη χώρα μας και το πέρασμά του, ειδικά από ορισμένες περιοχές, άφησε τεράστιες καταστροφές και ανυπολόγιστες ζημιές. Σε χωράφια, σπαρτά, σπίτια, καταστήματα, ηλεκτροδότηση, οχήματα κλπ. Και άπαντες αναμένουν πλέον την επίσημη κυβερνητική στήριξη με αποζημιώσεις άμεσα ώστε να «επουλώσουν» τις «πληγές» τους.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχει δεχτεί η Θεσσαλία (επίσης και η Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη), η οποία μετράει τις πληγές της, τη στιγμή που το φαινόμενο δείχνει να έχει πάει προς την Κρήτη από χθες.

Σύμφωνα, δε, με την τελευταία επίσημη ενημέρωση η κακοκαιρία «Ιανός» άφησε πίσω του δύο νεκρούς και μία αγνοούμενη γυναίκα. Όσον αφορά στους νεκρούς, πρόκειται για έναν άνδρα κτηνοτρόφο αλβανικής καταγωγής, τον οποίο αναζητούσε ο γιός του από χθες καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιό του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας. Τα ξημερώματα του Σαββάτου είχε γίνει γνωστός ακόμα ένας θάνατος. Η πρώτη νεκρή από τον κυκλώνα στη χώρα μας καταγράφηκε στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων και πρόκειται για μια γυναίκα που βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, καθώς δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μανία της φύσης.

Όσον αφορά στη γυναίκα που αγνοείται, πρόκειται για 40χρονη που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι. Μάλιστα, σήμερα Σάββατο εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της. Η Πυροσβεστική υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες για την αγνοούμενη φαρμακοποιό από το Μουζάκι Καρδίτσας η οποία αγνόησε τις υποδείξεις της αστυνομίας και χάθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου.

Οι δύο νεκροί από την κακοκαιρία «Ιανός»

Νεκροί από την κακοκαιρία είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα και ένας κτηνοτρόφος στο Μουζάκι. Πιο συγκεκριμένα. στο Βασιλί Φαρσάλων έχασε τη ζωή της μία 86χρονη γυναίκα. Η κόρη της ήταν μαζί της, έφυγε για λίγο για τα Φάρσαλα και στη συνέχεια εγκλωβίστηκε και δεν μπορούσε να επιστρέψει. Το σπίτι τους βρισκόταν σε απόσταση 70 μέτρων από το ανάχωμα του ποταμού Ενιπέα που κατέρρευσε. Η ηλικιωμένη άκουσε τον θόρυβο και όταν άνοιξε την πόρτα, μεγάλος όγκος νερού την πέταξε κάτω, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να πνιγεί σε ύψος νερού που δεν ξεπερνούσε τους 70 πόντους.

Ο 63χρονος βοσκός από την Αλβανία ήθελε να πάει να δει τα ζώα στο ποιμνιοστάσιο που βρισκόταν στις άκρες χειμάρρου κοντά στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας. Ο γιος του τον είχε αποτρέψει αρχικά, ωστόσο ο 63χρονος φαίνεται να έφυγε κρυφά αγνοώντας τις προτροπές και παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση