HomeHL-9Λέκκας: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Λέκκας: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Έφυγαν οι καταιγίδες, έρχεται το βόρειο ρεύμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι καταιγίδες που έπληξαν χθες και την Κρήτη φαίνεται πως έκαναν τον κύκλο τους με τον καιρό να δείχνει κάποια βελτίωση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει μιλώντας στο cretapost ο γνωστός μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας, έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας που θα διαρκέσει έως και σήμερα το βράδυ.

«Οι καταιγίδες έκαναν τον κύκλο τους και ο καιρός κόπασε από χθες το βράδυ ξεκινώντας από τα δυτικά της Κρήτης και επεκτάθηκε και στο υπόλοιπο νησί», ανέφερε ο κ. Λέκκας και συνέχισε: «Στη συνέχεια μπαίνει το βόρειο ρεύμα από τα ξημερώματα Κυριακής που ξεκινά από τα δυτικά, τα Χανιά, και σταδιακά θα επηρεάσει (μέχρι και το μεσημέρι) και τα ανατολικά του νησιού με αποτέλεσμα να έχουμε ένα διαφορετικό καιρό. Τα κυρίαρχα στοιχεία του είναι βροχές, χαμηλότερες θερμοκρασίες και ενίσχυση των βοριάδων στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο».

Βελτίωση περιμένουμε στα Χανιά από το μεσημέρι της Κυριακής και στο Ηράκλειο από το απόγευμα.

«Από το μεσημέρι της Κυριακής θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός σταδιακά, αρχής γενομένης από τα Χανιά και στη συνέχεια προχωρά η βελτίωση και στα ανατολικά του νησιού», ανέφερε σχετικά ο κ. Λέκκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βοριάδες στα δυτικά θα είναι έντασης 5 με 6 μποφόρ, τοπικά θα φτάσει και τα 7 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη Κρήτη 4 με 5 μποφόρ τοπικά έως και 6.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από τους 16 έως τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Από Δευτέρα βελτιώνεται ο καιρός

Το σκηνικό του καιρού φαίνεται να βελτιώνεται από την Δευτέρα.

«Μετά το πέρασμα του βόρειου ρεύματος, από Κυριακή το βράδυ θα κόψουν οι βοριάδες και ο καιρός θα βελτιωθεί. Τη Δευτέρα το πρωί θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενής βροχή στα ορεινά και ο καιρός θα βελτιώνεται καθημερινά με τις θερμοκρασίες να είναι σε φθινοπωρινό επίπεδο. Από την Τετάρτη θα θυμίζει πάλι καλοκαίρι καθώς θ’ ανέβουν οι θερμοκρασίες στους 30 βαθμούς Κελσίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση