HomeΕΛΛΑΔΑΕκπρόσωπος Καγκελαρίας: Συχνή επικοινωνία Μέρκελ – Μητσοτάκη τις τελευταίες μέρες

Εκπρόσωπος Καγκελαρίας: Συχνή επικοινωνία Μέρκελ – Μητσοτάκη τις τελευταίες μέρες

Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο που έρχεται για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πάρα πολύ κρίσιμο Σαββατοκύριακο που θα επηρεάσει τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο είναι αυτό που έρχεται, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στο Βερολίνο Παντελή Βαλασόπουλο. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει συνεχείς επικοινωνίες με την ελληνική, τη γαλλική και την τουρκική πλευρά ενώ έχει μιλήσει με την Κύπρο αλλά και με τις ΗΠΑ. Μάλιστα όπως μεταδίδει ο Παντελής Βαλασσόπουλος «αναμένεται ότι αυτές τις ημέρες θα παρθούν οι αποφάσεις».

Η καγκελάριος Μέρκελ μίλησε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Παντελής Βαλασόπουλος ρώτησε τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, τι ειπώθηκε στη συνάντηση. «Βλέπουμε ότι επειδή η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη, είναι πολύ προσεκτικοί στο τι λένε», τόνισε ο ανταποκριτής του Open TV. «Η καγκελάριος Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν πολύ συχνή επικοινωνία τις τελευταίες ημέρες. Δεν θέλω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο», ανέφερε ο κ. Ζάιμπερτ.

Η θέση της Γερμανίας για το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία

Σχετικά με τη θέση που παίρνει η γερμανική κυβέρνηση στο ενδεχόμενο κυρώσεων προς την Τουρκία, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο. «Στη σύνοδο θα μιλήσουμε για τις θέσεις μας απέναντι στην Τουρκία. Δεν μπορώ να προκαταλάβω από τώρα ποια θα είναι τα αποτελέσματα αυτής της συνόδου. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η αποκλιμάκωση και ο διάλογος είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή ώστε να λυθούν τα αμφισβητούμενα θέματα δικαίου». Όπως σημειώνει ο Παντελής Βαλασόπουλος, ο κ. Ζάιμπερτ δεν αναφέρει πουθενά ότι έχει επέλθει αποκλιμάκωση ούτε ότι έχει υπάρξει μέχρι στιγμής διάλογος.

Ακόμη στο Βερολίνο περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το βέτο της Κύπρου στις κυρώσεις στη Λευκορωσία. «Πολύ διπλωματικά κρατούν κλειστά στόματα. Δεν σχολιάζουν επειδή είναι διαμεσολαβητές και ο ρόλος τους είναι πολύ λεπτός. Προσέχουν πάρα πολύ και τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα», κατέληξε ο Παντελής Βαλασσόπουλος.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση