HomeHL-SportsΟΦΗ-Απόλλων Λεμεσού 0-1 – Οι Κύπριοι στον επόμενο γύρο

ΟΦΗ-Απόλλων Λεμεσού 0-1 – Οι Κύπριοι στον επόμενο γύρο

Ο Απόλλων Λεμεσού νίκησε με 1-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και πήρε την πρόκριση για τον επόμενο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ δεν παρουσιάστηκε καλός στην επίθεση, χαρακτηριστικό το γεγονός ότι είχε μια κλασσική ευκαιρία στο ματς και καμία τελική στο 2ο ημίχρονο.

Με τριάδα στην άμυνα οι δύο ομάδες

Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν με τριάδα στην άμυνα. Ο ΟΦΗ άλλαξε τη λογική του 4-3-3 που χρησιμοποιεί στα παιχνίδια του προκειμένου να θωρακίσει περισσότερο την άμυνά του απέναντι σε αντίπαλο που έχει καλό επιθετικό ρυθμό στα μέχρι τώρα παιχνίδια του.

Νευρικότητα και αργός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο

Ο Απόλλων ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, αλλά και χωρίς ευκαιρία, τόσο από τους Κύπριους όσο και από την ομάδα του Σίμου στο αρχικό διάστημα της αναμέτρησης.

Στο 20ο λεπτό ο Αγκίρε επιχείρησε πολύ καλό σουτ από πλάγια θέση έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, με τη μπάλα να φεύγει εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Βάτερμαν.

Ο Απόλλων επιχείρησε και με αντεπιθέσεις και κύριο όπλο τον Νταμπό στη γραμμή κρούσης να απειλήσει απέναντι σε κάποιες αργές επιστροφές της ομάδας του Σίμου στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 31′ ο βοηθός σταμάτησε το παιχνίδι – εσφαλμένα – με υπόδειξη για οφσάιντ στον Φιγκειρέδο σε επίθεση που είχε πολύ καλές προϋποθέσεις.

Ο Νέιρα επιχείρησε μακρινό σουτ στο 39′ βρίσκοντας σε ετοιμότητα τον αντίπαλο τερματοφύλακα που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα. Ήταν η πρώτη τελική της ομάδας του Ηρακλείου στην αντίπαλη εστία.

Στο 42ο λεπτό ο ΟΦΗ είχε την καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου καθώς ο Σαρδινέρο τροφοδότησε τον Φιγκεϊρέδο που επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Δημητρίου με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Γκολ από τα… αποδυτήρια στην επανάληψη

Ο Απόλλων έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο σκοράροντας στην πρώτη τελική του για την επανάληψη στο 50ο λεπτό.

Ο Νταμπό μπήκε στην περιοχή, προστάτεψε τη μπάλα και έδωσε ασίστ στον Ζάλαι που από το σημείο του πέναλτι δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Βάτερμαν και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα της Κύπρου.

με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο διαιτητής σταμάτησε κατόπιν υπόδειξης με οφσάιντ τον Φιγκειρέδο τη στιγμή που την πάσα προς τα πίσω είχε κάνει παίκτης του Απόλλωνα.

Ο διαιτητής σταμάτησε καθαρή ευκαιρία για γκολ, αφού όταν έκλεψε ο Βραζιλιάνος ο τερματοφύλακας Δημητρίου ήταν εκτός εστίας.

Μάλιστα όταν ο Ιταλός διαιτητής κατάλαβε το λάθος του ζήτησε συγγνώμη από τον Γιαννούλη, αρχηγό του ΟΦΗ.

Ο Σίμος άλλαξε τον σχηματισμό, ο Σολίς έκανε ντεμπούτο στην αριστερή πτέρυγα, όμως ο ΟΦΗ δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει διάστημα πίεσης και να οδηγήσει σε λάθη την αντίπαλη – καλά οργανωμένη – άμυνα.

Στο 87ο λεπτό ο Γιαννιώτας επιχείρησε σουτ από μεγάλη απόσταση χωρίς να απειλήσει τον Βάτερμαν που μπλόκαρε εύκολα.

Ο ΟΦΗ πήρε περισσότερο τη μπάλα στην δική του κατοχή μετά το γκολ που δέχθηκε όμως δεν είχε δημιουργία ούτε και ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιταλός Μαρέσκα με βοηθούς τους συμπατριώτες του Καρμπόνε και Περέτι.

Κίτρινες: 17′ Γιαννούλης, 82′ Σελίμοβιτς, 90’+1 Μεγιάδο – 22′ Ντένιτς, 54′ Μπένσοπ, 85′ Σακέτι.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Bάτερμαν, Oυές, Γιαννούλης (82′ Koροβέσης), Μαρινάκης (67′ Ναμπί), Σελίμοβιτς, Βούρος Μεγιάδο, Στάικος (67′ Σολίς), Νέιρα, Σαρντινέρο, Φιγκεϊρέδο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Σωφρόνης Αυγουστή): Δημητρίου, Σάλαϊ, Ρομπέρζ, Γιούστε, Ζοάο Πέδρο (46′ Πίττας), Σακέτι, Ματέι (46′ Mπένσοπ), Ντένιτς, Αγκίρε, Ντιγκινί, Νταμπό (78′ Γιαννιώτας).

Διαφήμιση
Διαφήμιση