HomeHL-GreeceΝέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Τι απαντούν οι πολίτες για μάσκες και ελληνοτουρκικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Open παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο του καναλιού. Σύμφωνα μ’ αυτή η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 16,9 μονάδες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ποσοστό 44% ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου από τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 22,2%. Στη συνέχεια ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜέΡΑ 25 με 3%, Χρυσή Αυγή 1,8. Στο 11,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στο ερώτημα για τον ποιον θεωρούν οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 22%. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» έρχεται δεύτερη με 27%.

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και το ερώτημα για τα ελληνοτουρκικά. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «αν η Τουρκία πραγματοποιήσει γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ ή προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, θεωρείται ότι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε διπλωματικά ή με στρατιωτικά μέσα;», το 37% απαντά με στρατιωτικά μέσα, ενώ το 49% τάσσεται με τη διπλωματική οδό.

Όσο για το πώς κρίνουν οι πολίτες τον χειρισμό των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, το 59% απαντά πως βρίσκει τον τρόπο σωστό, το 23% λανθασμένο, ενώ υπάρχει και ένα 18% στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Όσο για το επίμαχο θέμα της μάσκας στους μαθητές των σχολείων και το πώς το κρίνουν οι πολίτες, το 59% απαντά αναγκαίο, το 33% το κρίνει υπερβολικό, ενώ 8% είναι στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαφήμιση
Διαφήμιση