HomeΕΛΛΑΔΑTRT: Πιθανή η επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

TRT: Πιθανή η επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου TRT, να υπάρξει επικοινωνία ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται το γεγονός ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν αρχίσει ξανά πολιτικές επαφές υψηλού επιπέδου για να αποκλιμακώσουν την ένταση για τα ενεργειακά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο», ενώ γίνεται εκτενής αναφορά σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην τοποθέτηση ότι «ο δίαυλος επικοινωνίας σε επίπεδο συμβούλων είναι ανοιχτός και εάν αυτό είναι εφικτό θα γίνει. Προέχει η συνέπεια και η συνέχεια στην έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Από τη στιγμή που υπήρξε μια αποκλιμάκωση με τη μη ανανέωση της NAVTEX θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αυτές οι επικοινωνίες. Εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες εάν τα λόγια της Τουρκίας ταυτίζονται και με τις πράξεις. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαμε να έχουμε μια επανέναρξη των διερευνητικών επαφών από το σημείο που σταμάτησαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας. Κάτι που θα είναι προς όφελος των δύο λαών αλλά και της περιοχής ευρύτερα».

Ενώ ταυτόχρονα γίνεται εκτενής αναφορά σε «συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ βοηθών του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Επίσης στο δημοσίευμα σημειώνονται οι συνομιλίες ανάμεσα στις στρατιωτικές αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, με την επισήμανση, μάλιστα, πως οι εμπλεκόμενες πλευρές συζητούν επί του εγγράφου που καλεί τις δύο χώρες να συμβαδίσουν με τις αρχές της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας και ιδίως του άρθρου 1 που ορίζει ότι τα μέλη της πρέπει να επιλούν ειρηνικά όλες τις διαφορές τους χωρίς την απειλή ή τη χρήση βίας.

Δείτε το δημοσίευμα:
740059_953e4b4f59-aefad9ba3b86e7c2

real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση