HomeHL-9Αναβολή στη δίκη για τα επεισόδια στο Τυμπάκι

Αναβολή στη δίκη για τα επεισόδια στο Τυμπάκι

Για τον Απρίλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έγινε τελικά η δίκη των 5 εκ των συλληφθέντων των πρόσφατων επεισοδίων στο Τυμπάκι, κατά τη διάρκεια της πορείας των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την ένταση που προκαλούν ομάδα μεταναστών στην περιοχή.

Η υπόθεση πήρε αναβολή και αναμένεται να εκδικαστεί στις 15 Απριλίου.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, για τους πέντε έχει σχηματιστεί, ξεχωριστή δικογραφία σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, για διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή στα επεισόδια

Οι τέσσερις πάντως αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή στα επεισόδια, ισχυριζόμενοι ότι ήταν βόλτα στο Ρέθυμνο, στην κοπέλα του ενός της παρέας, και επέστρεψαν στο Τυμπάκι το βράδυ του συλλαλητηρίου. Υποστηρίζουν ότι τους σταμάτησε η Αστυνομία έξω από το συσκευαστήριο της περιοχής.

Όσο για τον αυτοδιοικητικό στον οποίο αποδίδεται ρόλος καθοδηγητή, φέρεται επίσης να αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι όχι μόνο δεν προέτρεπε το πλήθος σε βιαιοπραγίες αλλά το συγκρατούσε για να μην προβεί σε έκνομες ενέργειες. Για εκείνον η δίωξη  αφορά σε διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστη που είχε καθοδηγητικό ρόλο μέσα στο πλήθος και διέγερση σε βαθμό πλημμελήματος.

«Δεν ήθελα να χυθεί μια σταγόνα αίμα» φέρεται να έχει υποστηρίξει προανακριτικά, λέγοντας ότι πήγε στο Τυμπάκι για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας ειρηνικά.

Επεισόδια και τραυματισμοί

Στην πορεία διαμαρτυρίας στο Τυμπάκι στις 9 Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν επεισόδια και τραυματισμοί καθώς ομάδα από τους διαδηλωτές έφυγαν από τη πορεία και προχώρησαν σε ζημιές στην περιοχή.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας πέτρες βανδάλισαν έναν χώρο που λειτουργεί ως τζαμί για να προσεύχονται οι Πακιστανοί που μένουν στην περιοχή.

Άλλοι, μπήκαν σε σπίτια Πακιστανών κι άρχισαν να προκαλούν φασαρίες και φθορές.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν την «θερμόαιμη» ομάδα ενώ έκαναν και προσαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το επεισόδια υπήρξαν και τραυματισμοί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση