HomeΚΡΗΤΗΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας

Κάλεσμα της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Με αφορμή την κινητοποίηση η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και κάθε συνδικαλιστή να συμμετέχει στην συγκέντρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου Κρήτης στέλνει σε όλους τους συνταξιούχους αγωνιστικό μήνυμα :

Συνάδελφοι – Αγωνιστές

Από σήμερα μπαίνουμε στην νέα δράση  με βάση των αποφάσεων της Γ.Σ Ομοσπονδίας μας, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από πολλά προβλήματα που γίνονται πιο ανυπόφορα για την εργατική λαϊκή οικογένεια, αποτέλεσμα των αντεργατικών, αντιλαϊκών, αντισυνταξιουχικών πολιτικών που η κυβέρνηση υλοποιεί. Κυρίαρχα είναι, τα προβλήματα της πανδημίας που εξελίσσεται στην δεύτερη φάση της, που η κυβέρνηση τα διαχειρίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ανάλογοι είναι και οι χειρισμοί της στα ελληνοτουρκικά προβλήματα που οξύνονται τόσο από τις προκλητικές διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας, την στάση του ΝΑΤΟ της Ε.Ε, αλλά και της αστικής τάξης της χώρας μας και των κομμάτων που την εκπροσωπούν με στόχο την συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής για λογαριασμό των πολυεθνικών της ενέργειας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα Συνδικάτα, κάθε συνδικαλιστή, σε όλους τους εργαζόμενους. Όλοι μαζί  στον αγώνα για το μεροκάματο, το μισθό, την ασφάλιση, τις συντάξεις, τα ζητήματα προστασίας της υγείας μας και όλων των εργαζομένων. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε οι νέοι άνθρωποι να ζήσουν το Μεσαίωνα που ετοιμάζουν χωρίς ωράρια, ΣΣΕ, ασφάλιση, άδεια, δικαιώματα. Οργανώνουμε πάλη μαζική, διεκδικητική, ταξική. Αγώνα ανατροπής και προοπτικής.

Οι εξελίξεις με τα ελληνοτουρκικά δε μπορούν να αφήσουν αδιάφορα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους. Η κρίση οξύνει τις αντιθέσεις που έχουν οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε αντιιμπεριαλιστική δράση που να απαιτεί να σταματήσει η χώρα μας να είναι μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση με κυριότερη τη Σούδα. Οι λαοί της περιοχής δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με τα μεγαθήρια που θα εκμεταλλευτούν τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Η ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, την μετατρέπει σε μαγνήτη επιθέσεων και αντιποίνων από τις αντίπαλες δυνάμεις.

Για μας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα η φιλία των λαών και η ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσων βρίσκονται στη χώρα μας. Θα θέλαμε με τη σημερινή ευκαιρία να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για τα τελευταία γεγονότα στη Μόρια της Λέσβου. Κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες που ζούσαν εγκλωβισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες στο κολαστήριο της Μόριας, βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι, να κοιμούνται στο δρόμο, ακόμα και σε νεκροταφεία.

Μέσα σε αυτό τον εφιάλτη που ζούμε, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τον κατάπτυστο νόμο για τις διαδηλώσεις. Πήγαν περίπατο οι διακηρύξεις πως αφορά μικρές συγκεντρώσεις, είναι ξεκάθαρο πως στόχο έχει συνολικά το εργατικό, το λαϊκό κίνημα. Έβαλαν το χωροφύλακα απέναντι στην Ομοσπονδία των κατά τ’ άλλα «ηρώων» νοσοκομειακών γιατρών, μετά ακολούθησε η Ομοσπονδία γονέων, οι εργαζόμενοι στα θεάματα. Πήραν την απάντηση από τους εργαζόμενους κάθε φορά!

Η μαζική συμμετοχή και η οργάνωση των εργαζομένων κάνει πράξη αυτό που λέγαμε τόσο καιρό πως αυτός ο νόμος «θα μείνει στα χαρτιά»! Έτσι θα γίνει και την Παρασκευή στο Ηράκλειο. Το εργατικό κίνημα θα κάνει κουρελόχαρτο αυτό τον χουντικής έμπνευσης νόμο, δεν θα δεχτεί υποδείξεις για το πότε, πού και με ποιόν τρόπο θα διαδηλώνει, θα παλεύει, θα διεκδικεί!

Καλούμε τα Συνδικάτα του νομού μας, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρει μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν τα Συνδικάτα, την Παρασκευή 18/9 στις 19:00 στην Πλ. Ελευθερίας.

Η συγκεκριμένη μέρα έχει μια ακόμα αξία, μιας και είναι η επέτειος από τη δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα. Εκείνη τη μέρα αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο χουντικής κοπής νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες, ενάντια στο φόβο. Συνολικά ενάντια στις αιτίες της φτώχιας, της τρομοκρατίας, της προσφυγιάς.

Με πειθαρχημένη απειθαρχία, όπως έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε οι εργάτες, οι συνταξιούχοι και νεολαία με όλα τα μέτρα προφύλαξης της υγείας μας. Για να διεκδικήσουμε:

  • Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.
  • Να γίνουν τώρα χιλιάδες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών και εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών.
  • Μπροστά στο νέο κύμα πανδημίας να διασφαλιστεί η εργασία όλων των εργαζομένων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δεν αποδεχόμαστε καμιά αρνητική αλλαγή, στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.τ.λ.) αλλά και στην Υγεία και την Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο. Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.
  • Άνοιγμα των σχολείων με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή πρόσβαση όλων των μαθητών στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Προστασία της υγείας μαθητών – εκπαιδευτικών.
  • Κανείς εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751 ευρώ. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ. Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας και να αυξηθεί στα 600 ευρώ. Κανένας άνεργος και η οικογένειά του χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
  • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο.
  • Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσει. Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο.
  • Παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Καμία αλλαγή διεθνών συνθηκών, καμία συμμετοχή στα παζάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό «ευρωΝΑΤΟική εποπτεία».
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστικών και των ρατσιστικών ομάδων.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας κι έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς. Κανείς ανασφάλιστος. Πλήρης ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-9-2020 ΣΤΙΣ 19:00 μ.μ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση