HomeHL-9Χρέη και κακοπληρωτές βύθισαν στο «σκοτάδι» πολυκατοικία στο Ηράκλειο

Χρέη και κακοπληρωτές βύθισαν στο «σκοτάδι» πολυκατοικία στο Ηράκλειο

Μαζί με τα «ξερά καίγονται και τα χλωρά»- «Γολγοθάς» για συνεπείς και ανθρώπους με προβλήματα υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To κοινόχρηστο ρεύμα αναγκάστηκε να κόψει η ΔΕΗ σε πολυκατοικία στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα όμως να την… πληρώνουν και όσοι ένοικοι δε φταίνε!

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ προχώρησε σε αυτή την κίνηση λόγω μη καταβολής των κοινοχρήστων εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η χρέωση της ηλεκτροδότησης.

Στην πολυκατοικία διαμένουν 18 οικογένειες εκ των οποίων οι περισσότερες, δεν εμφανίζονται τυπικές σε αυτή τους την υποχρέωση.

Όμως εκείνες που το κάνουν, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν έχουν ρεύμα, αλλά ούτε και νερό, αφού το μοτέρ του νερού ηλεκτροδοτείται!

Έντονο πρόβλημα για τα άτομα με προβλήματα υγείας

Να σημειωθεί ότι τα διαμερίσματα έχουν φως ωστόσο δεν λειτουργεί (π.χ, ο ανελκυστήρας), με αποτέλεσμα άτομα με προβλήματα υγείας ή ΑμεΑ να αντιμετωπίζουν πρακτικό πρόβλημα στην καθημερινότητα τους!

Την ίδια στιγμή από την Τετάρτη (16/9), οπότε και η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή ρεύματος, τα ίδια άτομα, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε νερό μέσα στα σπίτια τους, παρότι έκαναν ότι έπρεπε για να έχουν ρεύμα και νερό!

polykatoikia-reyma

Μαζί με τα «ξερά καίγονται και τα χλωρά»- Τι αναφέρει η εταιρία διαχείρισης

Η καταγγελία που έφτασε στο cretapost, αποδεικνύει ότι μαζί με τα «ξερά καίγονται και τα χλωρά», και όσοι εμφανίζονται συνεπείς αναρωτιούνται γιατί θα πρέπει να περάσουν αυτό τον «Γολγοθά» χωρίς λόγο.

Την ίδια στιγμή η εταιρία διαχείρισης των κοινοχρήστων, βρίσκεται εδώ και μήνες με τα χέρια δεμένα, μιας και τα ποσά που οφείλονται ξεπερνούν συνολικά τις 10.000 ευρώ  (στο ρεύμα αντιστοιχεί το μεγαλύτερο ποσό),όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο cretapost εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης.

Όπως είπε τα ποσά ξεκινούν από 100 – 150 ευρώ και ανέρχονται για κάποιες οικογένειες ακόμα και στις 3.300 ευρώ!

Εισέπραξαν 18 ευρώ παρά το…κομμένο ρεύμα

Όλο αυτό δημιουργεί μια έκρυθμη κατάσταση αφού ουκ ολίγες φορές οι υπάλληλοι πάνε να εισπράξουν τα χρήματα με τους ενοίκους να μη βρίσκονται στο σπίτι. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και χθες, μετά την εξέλιξη αυτή, υπάλληλος της εταιρίας μετέβη στην πολυκατοικία, εντούτοις όμως κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις, το ποσό των 18 ευρώ!

Σύμφωνα με τον ίδιο η ΔΕΗ είναι εκείνη που βλέποντας το οφειλόμενο πόσο προχωράει στις όποιες ενέργειες και όχι η εταιρία και θα πρέπει να συγκληθεί μια Γ.Σ. των ενοίκων ώστε να υπάρξει ένας διακανονισμός με τη ΔΕΗ,  ώστε το θέμα να λυθεί.

Όπως τόνισε εξάλλου, αυτή η κατάσταση προφανώς παρασύρει και ανθρώπους που δε φταίνε όπως για παράδειγμα οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας, αλλά και οι καθαρίστριες της πολυκατοικίας, οι οποίες πληρώθηκαν τώρα για τον μήνα Ιούνιο, λόγω αυτής της κωλυσιεργίας. «Είναι κι εκείνες εργαζόμενες, με οικογένειες και παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

 Οι κοινόχρηστες δαπάνες

Μία από τις κοινόχρηστες δαπάνες που καλούνται να πληρώσουν όλοι οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας είναι το κοινόχρηστο ρεύμα. Ο κοινόχρηστος λογαριασμός ρεύματος περιλαμβάνει το ρεύμα που ξοδεύεται από τα κοινόχρηστα φώτα, το ασανσέρ, τον καυστήρα και οποιαδήποτε άλλη κοινόχρηστη ηλεκτρική συσκευή μπορεί να υπάρχει.

Την ίδια στιγμή, γεγονός αποτελεί ότι, πλέον είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους κοινόχρηστους λογαριασμούς των πολυκατοικιών, με αποτέλεσμα οι οφειλές να συσσωρεύονται και κάποιοι από τους λογαριασμούς να μην πληρώνονται.

Το πότε κόβεται το ρεύμα εξαρτάται από τη ΔΕΗ η οποία αρχικά ειδοποιεί τον διαχειριστή και μετά από κάποιον χρόνο προχωράει και στη διακοπή του. Το απλήρωτο κοινόχρηστο ρεύμα πάντως κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή του στις σημερινές πολυκατοικίες για αυτό πολλές προχωράνε σε διακανονισμό του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση