HomeHL-9Σχολεία: «Λουκέτα» σε σχολεία εξαιτίας κορωνοϊού – Ένα στο Ηράκλειο

Σχολεία: «Λουκέτα» σε σχολεία εξαιτίας κορωνοϊού – Ένα στο Ηράκλειο

Κλείνει Λύκειο στην Καισαριανή, αλλά και δημοτικό στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Λουκέτο» βάζουν μόλις λίγες ημέρες μετά τον Αγιασμό σχολεία ανά την Επικράτεια.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό πως θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής, καθώς, κατά πληροφορίες,  εντοπίστηκε κρούσμα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Το protothema επικοινώνησε με τον υποδιευθυντή του σχολείου, Ευάγγελο Διακουμή, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες μέχρι και αυτή την ώρα, πέρα από το ότι το σχολείο σήμερα λειτούργησε και θα κλείσει απο αύριο, καθώς βρίσκεται επίσημα πλέον, στη λίστα του υπουργείου.

Σύμφωνα με πηγές, υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στο σχολείο, κάτι που οδήγησε την επιτροπή επιδημιολόγων να κλείσει το 2ο Λύκειο Καισαριανής.

Το υπουργείο Υγείας είχε διευκρινίσει τις προηγούμενες ημέρες πως σε περίπτωση κρουσμάτων θα κλείνει μόνο το τμήμα όπου εμφανίστηκε το κρούσμα.Σε περίπτωση εντοπισμού τριών ή περισσότερων κρουσμάτων κορονοϊού, μπορεί να αποφασιστεί και διακοπή λειτουργίας του σχολείου.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία (16/9) του υπουργείου Παιδείας, κλειστά λόγω κορωνοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται.

Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κλείνουν το 2ο Λύκειο Καισαριανής αλλά και σχολεία σε Ηράκλειο, Πύργο, Λήμνο και Αλεξάνδρεια – Δείτε τον αναλυτικό πίνακα

sxoleia_kleista

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Σε περίπτωση εντοπισμού τριών ή περισσότερων κρουσμάτων κορωνοϊού, μπορεί να αποφασιστεί και διακοπή λειτουργίας του σχολείου. Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικών σε σχολικές μονάδες, το οποίο εκδόθηκε χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στο πρωτόκολλο, που παρατίθεται, αναφέρεται ότι η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας τμημάτων σχολικής μονάδας ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας λαμβάνεται από τον διευθυντή Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, έπειτα από γνώμη του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι οδηγίες, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα. Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας ενημερώνει: Τον διευθυντή της οικείας Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή τον αντικαταστάτη του. Τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, ένα άτομο θεωρείται μεταδοτικό 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του έως και τη λήξη της περιόδου απομόνωσής του, δηλαδή10 μέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων.

Σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα των 10 ημερών να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού. Ασυμπτωματικό άτομο με θετικό μοριακό τεστ θεωρείται μεταδοτικό, 48 ώρες πριν έως και 10 ημέρες μετά την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση