HomeHL1-GreeceΠέτσας: Ανοικτό το ενδεχόμενο επικοινωνίας Μητσοτάκη-Ερντογάν

Πέτσας: Ανοικτό το ενδεχόμενο επικοινωνίας Μητσοτάκη-Ερντογάν

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής συνάντησης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ δεν απέκλεισε και την πιθανότητα της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών.

«Κανένα επίπεδο επαφής δεν αποκλείεται, αρκεί να υπάρχουν προϋποθέσεις εμπιστοσύνης, συνέπειας και προετοιμασμένης επικοινωνίας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υπό την προϋπόθεση να υπάρξει σεβασμός, εμπιστοσύνη, συνέπεια και συνέχεια.

Πέτσας: Ας ξεκινήσουμε τις διερευνητικές και βλέπουμε

«Ας ξεκινήσουμε με το πώς θα πάμε στις διερευνητικές. Ας πάμε στις διερευνητικές και βλέπουμε πώς θα συνεχίσουμε», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σημειώνεται πάντως, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αν υπάρξει ελληνοτουρκική συνάντηση, αυτή θα γίνει τις επόμενες μέρες σε επίπεδο διπλωματών. Αν η συνάντηση στεφθεί με επιτυχία, δεν αποκλείεται να γίνει συνάντηση και σε αναβαθμισμένο επίπεδο, πολιτικής ηγεσίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση