HomeΚΡΗΤΗΧανιά: Καταδίκη οδηγού για τροχαίο με δύο νεκρούς

Χανιά: Καταδίκη οδηγού για τροχαίο με δύο νεκρούς

Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ενοχή μιας νεαρής οδηγού για το τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, στο Καλάμι που είχε στοιχίσει τη ζωή σε πατέρα και γιο, αποφάσισε χθες το τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων.

Η οδηγός καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 46 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα ισχύ.

Το δυστύχημα συνέβη τον Απρίλιο του 2014, όταν το αγροτικό όχημα που οδηγούσε η νεαρή, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε μετωπικά με το ΙΧ αυτοκίνητο των θυμάτων ενώ στη συνέχεια στο συμβάν ενεπλάκη και μια νταλίκα που κινούταν πίσω από το ΙΧ. Από το τροχαίο τραυματίστηκαν και οι δύο επιβάτιδες του αγροτικού ενώ πατέρας και γιος μεταφέρθηκαν βαρύτατα τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Χανίων και λίγες ημέρες μετά, κατέληξαν.

Από την μεριά της υπεράσπισης, υποστηρίχθηκε πως η κατηγορούμενη και η συνοδηγός στο αγροτικό θα μπορούσαν να έχουν σκοτωθεί επίσης αλλά σώθηκαν επειδή φορούσαν ζώνες και αποδόθηκαν ευθύνες στον οδηγό της νταλίκας για το συμβάν. Το δικαστήριο στις 2 περίπου το μεσημέρι, ανακοίνωσε την απόφαση, κάνοντας ομόφωνα δεκτή την εισαγγελική πρόταση για ενοχή της κατηγορούμενης.

haniotika-nea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση