HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον Δήμαρχο Ηρακλείου για τα ζητήματα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον Δήμαρχο Ηρακλείου για τα ζητήματα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Συζητήθηκε το θέμα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και η έλλειψη αιθουσών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης αναφορικά με τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στη συνάντηση συμμετείχε η εκπρόσωπος της Ένωσης Νηπιαγωγών Μαρία Σπανού, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Ηρακλείου, καθώς ο Δήμος εντάσσεται στο 3ο έτος εφαρμογής του Νόμου 4521/2018. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον βουλευτή για την έλλειψη των 32 αιθουσών εκ των οποίων οι 10 -που είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου- θα είναι άμεσα έτοιμες.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος επεσήμανε την καθυστέρηση της ΚΤΥΠ τόσο για την τοποθέτηση των υπόλοιπων 22 αιθουσών όσο και για την αποστολή του απαραίτητου εξοπλισμού των 10 αιθουσών που προς το παρόν φιλοξενούνται ως παραρτήματα σε δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι οι 10 αίθουσες που θα τοποθετηθούν θα πληρούν τις προδιαγραφές για τη στέγαση των νηπιαγωγείων και ότι σε βάθος 6ετίας θα οικοδομηθούν τα σχολικά κτίρια. Τέλος, ότι το επόμενο έτος η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο Δήμο Ηρακλείου θα εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης με τη σειρά του δεσμεύτηκε να παρέμβει θεσμικά τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας όσο και προς την ΚΤΥΠ για τις απαραίτητες άμεσες ενέργειες.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και της έγκαιρης τοποθέτησης σχολικών καθαριστών με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση