HomeΕΛΛΑΔΑΣτην Αθήνα ο Ζόραν Ζάεφ – Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην Αθήνα ο Ζόραν Ζάεφ – Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

2+1 συμφωνίες Ελλάδας – Β. Μακεδονίας στην Βουλή για κύρωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας θα υποδεχθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε πραγματοποίησε δείπνο εργασίας και με τον Αλβανό ομόλογό του Εντι Ράμα και σύμφωνα με πληροφορίες το μενού περιελάμβανε και την εκκρεμότητα της οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Ζάεφ όσο και ο κ. Ράμα βρίσκονται στην χώρα μας για το συνέδριο του Economist το οποίο πραγματοποιείται στο Λαγονήσι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης Βόρειας Μακεδονίας, ο Ζόραν Ζάεφ στην επίσκεψή του στην Αθήνα θα συνοδεύεται από τους αντιπροέδρους της κυβέρνησής Φάτμιρ Μπιτίτσι, αρμόδιος για οικονομικά θέματα και Νικόλα Ντιμιτρόφ αρμόδιο για την ευρωπαϊκή ατζέντα και από τον υπουργό Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο κ. Ζάεφ πριν την συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συνομιλήσει με την κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

2+1 συμφωνίες Ελλάδας – Β. Μακεδονίας στην Βουλή για κύρωση

Ενόψει δε της επίσκεψης του κ. Ζάεφ στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε στην Βουλή προς κύρωση 3 νομοσχέδια «ουρές» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρόκειται για συμφωνίες που υπογράφηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν: την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Για την ώρα δεν έχει οριστεί ο κοινοβουλευτικός προγραμματισμός για την συζήτηση των σχεδίων νόμου ωστόσο αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές εμφανίζονται προβληματισμένοι με τις προωθούμενες διατάξεις και περιμένουν ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση