HomeHL-9Τούρκος αντιναύαρχος: Τα κοιτάσματα κάτω της Κρήτης επαρκούν για 6 αιώνες

Τούρκος αντιναύαρχος: Τα κοιτάσματα κάτω της Κρήτης επαρκούν για 6 αιώνες

Τι υποστήριξε ο αρχιτέκτονας του τουρκο-λιβυκού μνημονίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν νότια της Κρήτης φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες της Τουρκίας σε ενέργεια για 572 χρόνια», υποστήριξε ο αρχιτέκτονας του τουρκο-λιβυκού μνημονίου και πρόσφατα αποπεμφθείς από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Μιλώντας σε εκπομπή του τουρκικού καναλιού «ΧαμπέρΤουρκ», ο Γιαϊτζί υποστήριξε ότι «αυτή η περιοχή –λέγεται- ότι έχει τα πιο πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στον κόσμο. Στα νότια της Κρήτης. Γι’ αυτό και όλο το πρόβλημα πηγάζει από εδώ. Δηλαδή αυτά τα κοιτάσματα εδώ είναι τόσο πλούσια όσο εδώ (δείχνει κάτω από την Κύπρο). Και μάλιστα ακόμη πιο πλούσια. Έτσι λένε. Επομένως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς σήμερα, τα γνωστά αποθέματα είναι πέρα από τα προβλεπόμενα και καλύπτουν της ανάγκες φυσικού αερίου της Τουρκίας για 572 χρόνια».

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, το ελληνικό κράτος ασκεί επεκτατική πολιτική κι έχει αυξήσει τα εδάφη του κατά 5 φορές από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, παρόλο που χάνει τους πολέμους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Από το 1830 η Ελλάδα έχει επεκτείνει τα εδάφη της κατά πέντε φορές. Πέντε φορές έχασε τον πόλεμο, πέντε φορές κέρδισε έδαφος… Είναι απίστευτο! Πως το κάνει αυτό; Έχει πολύ καλή διπλωματία. Πρέπει να το παραδεχτούμε αυτό», είπε ο Τούρκος αντιναύαρχος, ο οποίος εκφράζει το φόβο ότι αν η Άγκυρα συμφωνήσει σε διάλογο με την Αθήνα, αυτό θα σημαίνει νέες τουρκικές παραχωρήσεις προς την Ελλάδα.

Πηγή: Ethnos

Διαφήμιση
Διαφήμιση