HomeΚΡΗΤΗTι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη;

Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάτοχος σειράς βραβείων και διακρίσεων ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος Matthieu Paley έχει ξεχωρίσει με θέματα που αφορούν γεωπολιτικά ευαίσθητες και απομονωμένες περιοχές. Μετά από δέκα χρόνια στο Χονγκ Κονγκ, έχει πια εγκατασταθεί στην Τουρκία την οποία και χρησιμοποιεί σαν ορμητήριο για τις αποστολές του σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Είναι εκλεκτός συνεργάτης των περιοδικών Geo, Newsweek, Time, Discovery, Vanity Fair και Figaro, αλλά και του National Geogrpahic για λογαριασμό του οποίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Το ερχόμενο Φθινόπωρο το θρυλικό περιοδικό αναμένεται να παρουσιάσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην διατροφή και τη διασύνδεσή της με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, την διαμόρφωση των πολιτισμών και τα ήθη των λαών.

Το αφιέρωμα έχει ήδη καλύψει διάφορες περιοχές του πλανήτη, όπως η Μαλαισία και το Πακιστάν, και συνεχίζει με την εξερεύνηση της μεσογειακής διατροφής με πρώτη στάση στην Κρήτη. Ο Matthieu Paley δηλώνει μαγεμένος από την πρώτη μέρα, εξερευνά το υπέροχο νησί, γνωρίζει Κρητικούς, δοκιμάζει παραδοσιακά φαγητά, φωτογραφίζει και αναμεταδίδει ζωντανά από το instagram του @NatGeo που αποθεώνει την Ελλάδα.

Το ευλογημένο τοπίο. Eλαιώνες, φυτείες φάβας και φιδωτοί δρόμοι. Είναι η πρώτη μου μέρα στην Κρήτη για να εξερευνήσω την πολύχρωμη και γευστική μεσογειακή διατροφή. Μόλις ξεκίνησε το πέμπτο μέρος της αποστολής μου για το National Geographic που αναζητά τις ρίζες της διατροφής και το πώς εξελιχθήκαμε από αυτό που τρώμε.
Το ευλογημένο τοπίο. Eλαιώνες, φυτείες φάβας και φιδωτοί δρόμοι. Είναι η πρώτη μου μέρα στην Κρήτη για να εξερευνήσω την πολύχρωμη και γευστική μεσογειακή διατροφή. Μόλις ξεκίνησε το πέμπτο μέρος της αποστολής μου για το National Geographic που αναζητά τις ρίζες της διατροφής και το πώς εξελιχθήκαμε από αυτό που τρώμε.   

Ο Παράδεισος σε μια φέτα. Η Πόπη κρατάει το χειροποίητο πρωινό της που είναι φρέσκο κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα από κουμκουάτ σε φρυγανιά.
Ο Παράδεισος σε μια φέτα. Η Πόπη κρατάει το χειροποίητο πρωινό της που είναι φρέσκο κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα από κουμκουάτ σε φρυγανιά.   

O Kώστας και ο Ρουμάνος βοηθός του κλαδεύουν ελιές. Το ελαιόλαδο είναι η βάση της μεσογειακής διατροφής.
O Kώστας και ο Ρουμάνος βοηθός του κλαδεύουν ελιές. 

Το ελαιόλαδο είναι η βάση της μεσογειακής διατροφής.

Τραγουδιστής και κηπουρός, ο Θωμάς μας ξεναγεί στον λαχανόκηπό του ο οποίος τον προμηθεύει με την μεγαλύτερη ποσότητα του φαγητού του. Εδώ συζητάμε για φιλοσοφία, δίπλα από τις αγκινάρες του. Λατρεύω τη δουλειά μου.
Τραγουδιστής και κηπουρός, ο Θωμάς μας ξεναγεί στον λαχανόκηπό του ο οποίος τον προμηθεύει με την μεγαλύτερη ποσότητα του φαγητού του. Εδώ συζητάμε για φιλοσοφία, δίπλα από τις αγκινάρες του. Λατρεύω τη δουλειά μου.

Μπροστά στην εκκλησία στο Μέρωνα στην κεντρική Κρήτη προσπαθώντας να κάνω φίλους. Ψάχνω για την αρχαία κουλτούρα της διατροφής, αλλά το να μπω στις κουζίνες ξένων δεν είναι εύκολο. Όπως πάντα εξαρτώμαι από άγνωστους που θα μου επιτρέψουν να μπω στον κόσμο τους. Είναι μια πρόκληση που απολαμβάνω αλλά ευτυχώς οι άνθρωποι εδώ είναι τρομερά φιλόξενοι.
Μπροστά στην εκκλησία στο Μέρωνα στην κεντρική Κρήτη προσπαθώντας να κάνω φίλους. Ψάχνω για την αρχαία κουλτούρα της διατροφής, αλλά το να μπω στις κουζίνες ξένων δεν είναι εύκολο. Όπως πάντα εξαρτώμαι από άγνωστους που θα μου επιτρέψουν να μπω στον κόσμο τους. Είναι μια πρόκληση που απολαμβάνω αλλά ευτυχώς οι άνθρωποι εδώ είναι τρομερά φιλόξενοι. 

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση