HomeΚΡΗΤΗΟλοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus που υλοποίησε το ΜΑΙΧ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus που υλοποίησε το ΜΑΙΧ

Σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό και Τουριστικό Ινστιτούτο του Μιλάνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αυστηρή τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων και την απόλυτη αφοσίωση του προσωπικού του ΜΑΙΧ για την εξασφάλιση της υγειονομικής ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων, το ΜΑΙΧ κατάφερε να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα ERASMUS+ και συγκεκριμένο το έργο «Innovating the WBL to increase employability in sustainable and accessible tourist 4.0 destinations – WBL4SlowTour».

Το έργο αυτό αφορούσε την υλοποίηση μαθητείας/κατάρτισης 17 Ιταλών σπουδαστών από το Εκπαιδευτικό και Τουριστικό Ινστιτούτο του Μιλάνο κατά το διάστημα 17 Ιουλίου-14 Σεπτεμβρίου 2020 σε διάφορες επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης στο Ν. Χανίων με στόχο την απόκτηση επαγγελματικών προσόντων, γνώσεων και εμπειριών μέσω της έκθεσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Το έργο ταυτόχρονα συνέβαλλε στη συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στην ανταλλαγή καλών πρακτικών εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και στην ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το ΜΑΙΧ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τις επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης που συμμετείχαν στο έργο ως οργανισμοί υποδοχής και αποδέχτηκαν τους συγκεκριμένους σπουδαστές για την υλοποίηση της μαθητείας κατά τους τελευταίους δύο μήνες και συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία:

  • “PANORAMA HOTEL” στο Καλαμάκι
  • “CHRISTINA APARTMENTS” στη Νέα Χώρα
  • “OKEANIS GOLDEN RESORT” στους Αγ. Αποστόλους
  • “GOLDEN BAY SUITES” στους Αγ. Αποστόλους
  • “HELIOS APARTMENTS” στους Αγ. Αποστόλους
  • “HALEPA HOTEL” στη Χαλέπα

αλλά και επιχειρήσεις εστίασης στο παλιό λιμάνι, όπως είναι τα εστιατόρια:

  • “Kalipso” και
  • “Magna Grecia”

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιες από τις επιχειρήσεις αυτές συμμετάσχουν στο έργο για πέμπτη συνεχή χρονιά ενώ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τη συγκεκριμένη συνεργασία.

Αποτέλεσμα αυτής της συντονισμένης και αποτελεσματικής διαχείρισης και ικανοποίησης τόσο από τους σπουδαστές όσο και από τους υπεύθυνους φορείς από τη συνολική αποτίμηση του έργου, είναι ότι το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο του Μιλάνο από όπου προέρχονται οι εκπαιδευόμενοι θα αποστείλλουν την επόμενη χρονιά 40 εκπαιδευόμενους για να υλοποιήσουν τη μαθητεία τους στα Χανιά.

Μάλιστα την Παρασκευή 11/09/2020 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του έργου και απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά μαθητείας/κατάρτισης στους Ιταλούς εκπαιδευόμενους στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ, έχοντας την ευκαιρία να πάρουν και μια τελευταία γεύση από τα κρητικά παραδοσιακά προιόντα που τους προσφέρθηκαν.

dsc01370

Διαφήμιση
Διαφήμιση