HomePost ItΔέσμη 6 προτάσεων στη συνάντηση Ν. Ηγουμενίδη με το Προεδρείο της ΟΕΒΕΝΗ

Δέσμη 6 προτάσεων στη συνάντηση Ν. Ηγουμενίδη με το Προεδρείο της ΟΕΒΕΝΗ

Δείτε ποιες είναι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) πραγματοποίησε στο Ηράκλειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με αποκλειστικό αντικείμενο τις επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις και τη δραματική πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων.

Από πλευράς ΟΕΒΕΝΗ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Σμυρνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Λειβαδιωτάκης, ο Αναπληρωτής Ταμίας Εμμανουήλ Βλαχογιαννάκης και η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Πηνελόπη Φανουράκη, ενώ στα πλαίσια της συνάντησης παρουσιάστηκε αναλυτικά η σημερινή κατάσταση των επιχειρήσεων, καθώς και αναλυτικό υπόμνημα 6 προτάσεων της ΟΕΒΕΝΗ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκε η κατάσταση με τη μείωση του τζίρου να υπολογίζεται σε ποσοστό 80% για το Νομό Ηρακλείου, και τονίστηκε πως δεν έχουν πραγματικό αντίκρισμα τα μέτρα ενίσχυσης που έχει ήδη εφαρμόσει και συνεχίζει να εξαγγέλλει η κυβέρνηση καθώς εξαιρούν μεγάλο κομμάτι των μικρομεσαίων επαγγελματιών που ήδη πλήττονται ανεπανόρθωτα από τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας και οι οποίοι οδηγούνται σε λουκέτο των επιχειρήσεων τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να δανειοδοτηθούν από τις τράπεζες (σ.σ. ελάχιστες αιτήσεις έγιναν αποδεκτές από τις Τράπεζες), ενώ ακόμη και μέτρα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν μπορούν πλέον να ανακουφίσουν τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο του λουκέτου.

Στους βασικούς άξονες προτάσεων πολιτικής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις συγκαταλέγονται συγκεκριμένες προτάσεις της ΟΕΒΕΝΗ που αφορούν στη χρηματοδότηση, την ανάσχεση διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους, τη φορολογία, την απασχόληση-ανεργία, την άμβλυνση του ψηφιακού χάσματος, αλλά και την προώθηση των συνεργατικών σχημάτων.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης δεσμεύτηκε άμεσα να προχωρήσει κοινοβουλευτικά το υπόμνημα προτάσεων με συναδέλφους του βουλευτές, ενώ με τη σειρά του τόνισε «πως από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε κινηθεί με εμπροσθοβαρή μέτρα με στόχο να αποτραπεί το λουκέτο, η στήριξη της εργασίας και η τόνωση της πραγματικής οικονομίας». Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου σημείωσε ότι «βασικά μέτρα που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση κρίνονται πλέον ιδιαίτερα αναποτελεσματικά, καθώς από μόνα τους και χωρίς σχέδιο δεν αρκούν για την ανάσχεση της ανεργίας η οποία και με τη λήξη της τουριστικής περιόδου αναμένεται να εκτιναχθεί. Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να επιδοτεί την ανεργία και όχι την εργασία. Ο δύσκολος χειμώνας που περιμένει τις επιχειρήσεις και τον κόσμο της εργασίας απαιτεί στρατηγική, στοχευμένα και όχι αποσπασματικά ή επικοινωνιακά μέτρα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση