HomeHL-TOPΣυνελήφθη ο νταής πατέρας που ξυλοκόπησε εκπαιδευτικό στα Χανιά

Συνελήφθη ο νταής πατέρας που ξυλοκόπησε εκπαιδευτικό στα Χανιά

Παρεμβαση Κεραμέως για τον..αρνητή της μάσκας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνελήφθη ο νταής πατέρας, αρνητής της…μάσκας, που ξυλοκόπησε εκπαιδευτικό στα Χανιά σε Γυμνάσιο στις Μουρνιές Χανίων.

Η χειροδικία που δεν άργησε να εξελιχθεί σε ξυλοδαρμό του εκπαιδευτικού, έστειλε τον καθηγητή στο νοσοκομείο και στα χέρια της Αστυνομίας, τον… «αγριεμένο» πατέρα που πήγε με τον γιο του στο σχολείο αλλά όταν πήγε να περάσει την πόρτα της εισόδου, ο καθηγητής που ήταν υπεύθυνος για τον σχετικό έλεγχο τήρησης των μέτρων  για τον κορωνοϊό, δεν του επέτρεψε να μπει, καθώς ο μαθητής δεν φορούσε μάσκα.

Όπως δήλωσε στο cretapost ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο, με τον γονιό να ρίχνει αρχικά μία κουτουλιά στον εκπαιδευτικό κι έπειτα μια κλωτσιά, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Καρτσωνάκης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και του έγιναν δύο ράμματα.

Ο καθηγητής, μετέβη στη συνέχεια στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και έκανε μήνυση για τον εντοπισμό του δράστη από τις αστυνομικές αρχές ο οποίος τελικά συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας

Το απίστευτο περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία επικοινώνησε με τον Κ. Καρτσωνάκη, ο οποίος της έδωσε τα τηλέφωνα τόσο του εκπαιδευτικού όσο και του Διευθυντή του σχολείου.

«Το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια», τόνισε σε ανάρτηση στο Faceboook η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως,

Αναλυτικά η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας:

«Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές«.

Εν τω μεταξύ, οι εκπαιδευτικοί των Χανίων στηρίζουν τον εκαπαιδευτικό που δέχτηκε αυτή την αναίτια επίθεση ενώ οι διευθυντές όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση ζητώντας προστασία από τέτοιου είδους περιστατικά:

Η ανακοίνωση του Συλλόγου διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου για τον ξυλοδαρμό του εκπαιδευτικού

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό. Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δεν θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο». Επιβεβαιώνοντας το περιστατικό, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Κυριακάκης έκανε γνωστό ότι το θύμα της απρόκλητης επίθεσης, μαζί με τον διευθυντή του σχολείου, προσήλθαν στον εισαγγελέα Χανίων, προκειμένου να υποβάλουν μήνυση εις βάρος του πατέρα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με την επιθετική συμπεριφορά του».

Είχα ενημερώσει λέει ο πατέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατερας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με την επιθετική συμπεριφορά του ο οποίος νωρίτερα σε δηλώσεις του στο Mega, είχε αναφέρει ότι είχε ενημερώσει το 2ο Γυμνάσιο Ελευθέριος Βενιζέλος ότι ο γιος του δεν θα φορέσει μάσκα και ότι ο εκπαιδευτικός άρπαξε το παιδί από το χέρι για να φορέσει, με συνέπεια να φοβηθεί και να μην θέλει να ξαναπάει σχολείο. Επιβεβαίωσε πάντως ότι επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό.

Μεμονωμένο περιστατικό

Πάντως όπως δήλωσε στο cretapost, ο κ. Καρτσωνάκης, το περιστατικό είναι μενομωμένο, και σήμερα η μέρα κύλησε ομαλά, σε γενικές γραμμές. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι όσο περνούν οι μέρες, τέτοιου είδους αντιδράσεις συνεχώς θα φθίνουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση